DÜNYA
Giriş Tarihi : 30-06-2023 19:19   Güncelleme : 30-06-2023 19:19

AB'den flaş Türkiye ve Kıbrıs açıklaması: Müzakereler hızla başlatılmalı

Haber 7 - Avrupa Birliği (AB) liderleri, Kıbrıs müzakerelerinin yeniden başlatılması çağrısında bulundu.

AB'den flaş Türkiye ve Kıbrıs açıklaması: Müzakereler hızla başlatılmalı

Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlenen AB Liderler Zirvesi’nin ikinci gününde “Dış İlişkiler” başlığı altında bildiri yayınlandı. Bildirinin “Doğu Akdeniz” bölümünde Kıbrıs sorununa ve AB-Türkiye ilişkilerine yer verildi.

AB Liderler Zirvesi ikinci gününde devam ediyor - Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber

'SON SEÇİMLERİN IŞIĞINDA TÜRKİYE İLE İLİŞKİLERDE YENİ DEĞERLENDİRME YAPILMALI'

Türkiye hakkında değerlendirmelerin yapıldığı bölümde ise 2021 yılının Mart ve Haziran aylarında düzenlenen AB zirvelerinde Türkiye ile ilgili alınan kararların teyit edildiği belirtildi. Bildiride, “Avrupa Konseyi Türkiye’de yapılan son seçimlerin ışığında AB Yüksek Temsilciliği ve AB Komisyonunu, AB Konseyinin belirlediği araç ve seçeneklere dayanarak, stratejik ve ileriye dönük bir şekilde ilerlemek amacıyla Avrupa Birliği-Türkiye ilişkilerinin gidişatına yönelik yeni bir rapor sunmaya davet ediyor” denildi.

AB-Türkiye ilişkileri için seferberlik başlatılması planlanıyor

'MÜZAKARELER HIZLICA BAŞLATILMALI'

AB Konseyi’nin Kıbrıs sorununun, BM çerçevesi içinde BMGK kararları uyarınca AB’nin dayandığı temel ilkeler doğrultusunda çözülmesine yönelik bağlılığını sürdürdüğü belirtildi. Bildiride, “Avrupa Birliği, müzakerelerin hızla yeniden başlatılması çağrısında bulunuyor ve elindeki tüm araçlarla BM öncülüğündeki sürecin tüm aşamalarını desteklemede aktif rol oynamaya hazır” ifadeleri kullanıldı.

Kuzey Kıbrıs'tan AB'ye 'Kapalı Maraş' tepkisi - 27.07.2021, Sputnik Türkiye

KAYNAK: İHA
AdminAdmin