GÜNCEL
Giriş Tarihi : 14-02-2024 13:53

ABD Başkanı Biden, Trump’a ateş püskürdü!

ABD Başkanı Joe Biden, Donald Trump’ın NATO ile ilgili sözlerine tepki gösterdi. Biden Trump’ı, “Putin’e davetiye göndermekle” suçladı.

ABD Başkanı Biden, Trump’a ateş püskürdü!

ABD Başkanı Joe Biden, eski Başkan Donald Trump'ın NATO ile ilgili tartışmalı sözlerine sert bir tepki gösterdi. Biden, Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında, Ukrayna paketine destek isteyerek hem Trump'ı eleştirdi hem de Rusya lideri Putin'e gönderme yaparak sert açıklamalarda bulundu.

Biden, Senato'dan geçen ve Ukrayna ile İsrail'e ilave askeri yardımları içeren 95 milyar dolarlık paketin Temsilciler Meclisi'nde de hızla onaylanmasını istedi.

Özellikle Trump'ın NATO ve Rusya ile ilgili son sözlerine tepki gösteren Biden, "Trump, Putin'e NATO müttefiklerimizden bazılarını işgal etmesi için davetiye gönderiyor. Bunun bir eski ABD Başkanı tarafından söylendiğini düşünebiliyor musunuz? Tüm dünya bunu duydu. En kötüsü de bu açıklamayı kasıtlı olarak yaptı." ifadelerini kullandı.

Biden, ABD tarihinde hiçbir başkanın Rusya'ya boyun eğmediğini belirterek, Trump'ı sert bir dille eleştirdi. "Olabildiğince açık olacağım. Bu aptalca, çirkin, tehlikeli ve hiç Amerikan tarzı değil." diyerek Trump'ı suçladı.

NATO'nun özgürlük, güvenlik ve ulusal egemenlik ilkelerine dayandığını hatırlatan Biden, Trump'ın bu prensipleri önemsemediğini ve yanlış bir tutum sergilediğini belirtti. "NATO, Amerika'yı ve dünyayı koruyan bir ittifaktır. Ancak Trump, NATO'yu bir yük olarak görüyor." şeklinde konuştu.

Eski Başkan Trump'ın geçtiğimiz hafta South Carolina'da yaptığı konuşmada, NATO üyesi ülkelerin finansal yükümlülüklerini yerine getirmemesi halinde Rus saldırısına karşı koruma sağlamayacağı yönünde tehditler savurduğunu hatırlatalım. Bu sözlere, Biden başta olmak üzere NATO üyesi Avrupalı siyasetçiler sert tepki göstermişti.

EditörEditör