GÜNCEL
Giriş Tarihi : 26-09-2022 16:51   Güncelleme : 26-09-2022 16:51

ABD'den uyarı: Nükleer silah kullanırsa, bu Rusya için felaket olur

Haber 7 - ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, 'Rusya'yı, Ukrayna'da nükleer silah kullanması durumunda, bunun Moskova için feci sonuçları olacağı konusunda uyarıyoruz' dedi.

ABD'den uyarı: Nükleer silah kullanırsa, bu Rusya için felaket olur

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in son yaptığı, "Toprak bütünlüğü tehdit edilirse Rusya tüm imkanları kullanacak, bu bir blöf değil" açıklamasının yankıları sürüyor.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Amerikan televizyonu ABC'de yayınlanan "This Week" adlı programa konuk oldu.

National security adviser Jake Sullivan tells @GStephanopoulos that the U.S. has “communicated directly, privately to the Russians at very high levels that there will be catastrophic consequences for Russia if they use nuclear weapons in Ukraine.” https://t.co/WjkMx7W8gE pic.twitter.com/UA6ISv0M5a

— ABC News Politics (@ABCPolitics) September 25, 2022

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in son açıklamalarına değinen ve Kremlin'le iletişime geçtiklerini söyleyen Sullivan, Rusya'yı, Ukrayna'da bir nükleer silah kullanması durumunda Moskova için feci sonuçları olacağı konusunda uyardıklarını aktardı:

"Kremlin'e her düzeyde doğrudan ve özel olarak, herhangi bir şekilde nükleer silah kullanımının Rusya için feci sonuçlara yol açacağını söylüyoruz. Olası bir nükleer silah kullanımı durumunda ABD ve müttefiklerinin kararlı bir şekilde yanıt vereceğini ve bunun neleri gerektireceği konusunda gayet açık ve netiz."

KAYNAK: HABER7
AdminAdmin