DÜNYA
Giriş Tarihi : 20-10-2023 01:55

ABD güçlerinin konuşlandığı Koniko gaz sahasına saldırı düzenlendi

Suriye'nin doğusundaki Deyrizor ilinde ABD güçlerinin konuşlandığı Koniko gaz sahası çevresine kimliği belirsiz silahlı insansız hava araçları (SİHA) ile saldırı gerçekleştirildi. Sahada bir zayiat olmadı ancak bölgeye yakın bir doğal gaz boru hattında da patlama meydana geldi. Gelişmeler üzerine ABD'ye ait helikopter ve insansız hava araçları bölgede uçuş yapmaya başladı.

ABD güçlerinin konuşlandığı Koniko gaz sahasına saldırı düzenlendi

Suriye'nin doğusundaki Deyrizor ilinde ABD güçlerinin konuşlandığı Koniko gaz sahası çevresine saldırı düzenlendi.

AA'nın yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, ABD güçlerinin konuşlandığı Koniko gaz sahasının çevresine kimliği belirsiz silahlı insansız hava araçları (SİHA) ile saldırı gerçekleştirildi. Saldırılarda gaz sahasında herhangi bir zayiat olmadı.

 

Kaynaklar, Koniko yakınlarındaki doğal gaz boru hattında da patlama meydana geldiğini belirtti. Patlamanın sebebi henüz bilinmezken, doğal gaz taşıyan boru hattında yangın çıktı.

Söz konusu gelişmeler üzerine ABD'ye ait helikopter ve insansız hava araçları uçuş yapmaya başladı. Fırat Nehri'nin doğusunda kalan Deyrizor toprakları, ABD destekli terör örgütü YPG/PKK'nın işgalinde, il merkezi ve diğer kırsal bölgeler ise Esed rejimi ve İran destekli grupların kontrolünde bulunuyor.

EditörEditör