GÜNCEL
Giriş Tarihi : 28-03-2024 16:15

ABD'li heyet F-16'lar ve YPG konusunu görüşmen üzere Ankara’ya gelecek

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi heyetinin yarın Ankara’ya gelerek Yaşar Güler ile görüşeceğini, görüşmede, ABD'nin YPG'ye desteği ve F-16 tedarik ve modernizasyon sürecinin ele alınacağını bildirdi.

ABD'li heyet F-16'lar ve YPG konusunu görüşmen üzere Ankara’ya gelecek

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, bakanlıkta basın toplantısı düzenledi.

Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Kürdistan Bölgesi ve Rojava’daki operasyonları hakkında bilgilendirmede bulundu.

Öte yandan Anadolu Ajansı’nın Bakanlık kaynaklarından aktardığı habere göre, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi heyeti yarın Ankara’yı ziyaret edeceğini bildirdi.

Komitenin 4 üyesinden oluşan ABD heyetinin Bakan Yaşar Güler ile görüşeceğini bildiren Bakanlık kaynakları, “Görüşmenin ikili askeri ilişkilerimizin gündeminde yer alan terörle mücadele ve ABD'nin PKK/YPG'ye sağladığı destek başta olmak üzere, F-16 tedarik ve modernizasyon süreci, Kongre onayı bekleyen tedarik projeleri gibi hususlarda milli güvenlik hassasiyetlerimizin en üst seviyede dile getirilmesi için fırsat oluşturacağı değerlendirilmektedir” dedi.

 

EditörEditör