GÜNCEL
Giriş Tarihi : 01-03-2024 18:20   Güncelleme : 02-03-2024 14:40

Açıkla Başkan ! Kim Bu Hadsiz..

Diploma Denklik Mağdurları Dolandırıcılık ve Tacizle Mücadele Ediyor

Açıkla Başkan ! Kim Bu Hadsiz..

Haber:M.Nişancık

 

Son zamanlarda yaşanan bir olay, denklik mağdurlarının karşı karşıya kaldığı dolandırıcılık ve taciz vakasını gün yüzüne çıkardı. Yıllardır denklik mücadelesi veren bir kardeşimiz, bir siyasi partinin genel merkezinde görevli şahıs tarafından dolandırıldı. Şahıs, YÖK ile dosyasının konuşulduğunu ve çözüm için 5.000 $ para talep ettiğini iddia etti. Ancak asıl şok edici olan, mağduriyetin ardından aylarca mesaj yoluyla mağdureyi taciz etmesiydi.

Bu vahim durumu öğrenen denklik mağdurları, hemen harekete geçerek parti genel merkezine başvurdu. Genel Başkan ve Genel Başkan Yardımcılarına durumu ileterek şahsın partiden ihraç edilmesini sağladılar. Ayrıca hukuki süreç başlatılarak mağdurdan alınan paranın geri iadesi için icra yoluyla şahsın mal varlıklarına haciz konuldu.

Şimdi ise ilgili şahıs hakkında dolandırıcılık ve taciz suçlarından da suç duyurusunda bulunulacak ve kamuoyuyla paylaşılacak. Diploma Denklik Mağdurları, anayasal haklarının verilmesini ve denklik mağduriyetinin sona erdirilmesini talep ediyor. Dolandırıcılara karşı taviz verilmeyeceğini vurguluyorlar.

Bu olay, denklik mağdurlarının yaşadığı zorlukları bir kez daha gözler önüne seriyor ve kamuoyunun dikkatine sunuluyor. Diploma Denklik Mağdurları, ülkelerine hizmet etmek için verdikleri mücadelede karşılaştıkları bu tür haksızlıklara karşı mücadele etmeye devam edeceklerini belirtiyorlar.

İşte o paylaşımlar 


 

 

AdminAdmin