GÜNCEL
Giriş Tarihi : 20-01-2024 16:51   Güncelleme : 20-01-2024 17:06

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yeni Yargı Paketi Detaylarını Açıkladı!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, CNN Türk'te yeni yargı paketiyle ilgili önemli detayları paylaştı. Bakan Tunç, "8'nci yargı paketi şubat sonu gibi Meclis'te görüşülecek. Toplumda cezasızlık algısını ortadan kaldıracak düzenlemeler içeriyor. 2 yıl ceza alan biri, en az 5 ay cezaevinde kalsın istiyoruz. Ceza ile orantılı denetimli serbestlik getirilecek, 3 yılı aşmasın" dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yeni Yargı Paketi Detaylarını Açıkladı!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, CNN Türk'te katıldığı bir programda gündemdeki yeni yargı paketi hakkında detaylı açıklamalarda bulundu. Şubat sonu gibi Meclis'e sunulması beklenen 8'nci yargı paketinin, toplumda cezasızlık algısını ortadan kaldıracak önemli düzenlemeler içerdiğini belirten Bakan Tunç, özellikle denetimli serbestlik konusunda radikal bir değişiklik yapılacağını vurguladı. "2 yıl ceza alan biri, en az 5 ay cezaevinde kalsın istiyoruz. Ceza ile orantılı denetimli serbestlik getirilecek, 3 yılı aşmasın" diyen Tunç, yeni yargı paketinin hukuki reform anlamında önemli bir adım olduğunu ifade etti. Meclis görüşmelerinde detaylı tartışmaların beklendiği paket, adalet sisteminde önemli değişikliklere işaret ediyor.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye'nin Yargı Sistemini Dönüştürecek Yeni  Paketi Açıkladı - Kamudanhaber İnternet Sitesi

 
AdminAdmin