YEREL
Giriş Tarihi : 12-01-2024 16:21

Adapazarı Belediyesi, Meserret Bahçe Sosyal Tesisleri ile ilgili iddiaları yanıtladı

Adapazarı Belediyesi, CHP'li Sabri Anıl Özkan'ın Meserret Bahçe Sosyal Tesisleri ile ilgili yaptığı basın açıklamasının içerisinde yer verdiği sorulara cevap verdi.

Adapazarı Belediyesi, Meserret Bahçe Sosyal Tesisleri ile ilgili iddiaları yanıtladı

Adapazarı Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, Meserret Bahçe Sosyal Tesisleri'nin bulunduğu alanın mülkiyeti Adapazarı Belediyesi'ne ait. Tesislerin bulunduğu alanın Orman İşletme Müdürlüğü tarafından şartlı bağış yapıldığı iddiası ise gerçek dışı.

Meserret Bahçe Sosyal Tesisleri ihalesi, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu'nun 35/a maddesi gereğince kapalı teklif usulü ile belediye encümenince yapılmış. İhale, ilgili kanun ve mevzuatlar çerçevesinde kamuoyuna açık bir şekilde gerçekleştirilmiş ve canlı olarak yayımlanmış. Yüklenici firma sözleşme hükümlerine uyarak inşaatı tamamlamış ve Adapazarı Belediyesi'ne kira ödeme işlemini devam ettirmekte.

Meserret Bahçe Sosyal Tesisleri, "Belediye Hizmet Alanı" içerisinde yer almaktadır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliği'ne göre, "Belediye hizmet alanı: Belediyelerin görev ve sorumlulukları kapsamındaki hizmetlerinin götürülebilmesi için sosyal ve kültürel merkez gibi mahallî müşterek nitelikteki ihtiyaçları karşılamak üzere kurulan tesisler vd." olarak tanımlanmaktadır.

5393 sayılı Belediye Kanunu'na göre de, belediyeler, mahalli müşterek nitelikte olmak şartıyla, sağlıkla ilgili her türlü tesisi açabilir ve işletebilir.

Adapazarı Belediyesi'nin Hizmet Alanlarından birinde inşa edilen Meserret Bahçe Sosyal Tesisleri, yukarıda bahsedilen kanun ve yönetmelik maddelerinde sıklıkla ifade edilen "mahalli müşterek nitelikte" ifadesini karşılar biçimdeki hizmetleri içermektedir.

Meserret Bahçe Sosyal Tesisleri'nin Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Sakarya Kadın Doğum Hastanesi ve Sakarya Acil Durum Hastanesi'nin çok yakınında olması, Güllük, Şirinevler ve Mithatpaşa mahallelerine hitap etmesi ve şehrin ana arterlerinden biri olan Adnan Menderes Caddesi'nde bulunması, tesisin önemini daha da ortaya koymaktadır.

Adapazarı Belediyesi, Meserret Bahçe Sosyal Tesisleri'nin sosyal ve kültürel merkez ile sağlık kuruluşu faaliyetlerinin, ilgili kanun ve yönetmelik maddelerinde ayrıntılı olarak tanımlanarak altı çizilen ifadeler çerçevesinde gerçekleştirildiğini belirtiyor. Tesisin açılışı için herhangi bir kurum ya da şahıstan onay beklenmiyor. Sözleşme hükümlerince yüklenici firmanın kiralama işlemleri devam etmekte ve tesisin açılışı çok yakında gerçekleştirilecek.

AdminAdmin