YEREL
Giriş Tarihi : 12-12-2023 16:43

Adapazarı matematik olimpiyatlarının 6'ncısı başlıyor

Adapazarı İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü koordinesinde geleneksel hale gelen Adapazarı Matematik Olimpiyatlarının (6. ADAMAT) bu yıl 6. sı düzenlenecek. ADAMAT Bilim Kurulu ile Adapazarı Kaymakamlığında yapılan toplantı sonucunda çalışmalar başlatıldı.

Adapazarı matematik olimpiyatlarının 6'ncısı başlıyor

ADAMAT, 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında da Adapazarı İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü, Adapazarı Belediyesi, Sakarya Üniversitesi ve Geometriciler Derneği iş birliği ile İlkokul, ortaokul ve lise olmak üzere üç ayrı kategoride düzenlenecek ve iki aşama şeklinde gerçekleştirilecek.

YOĞUN KATILIM

13 Mayıs 2023 tarihinde beşincisini düzenlenen, resmi okul ve özel okullardan yoğun katılım

sağlandığı tespit edilen Adapazarı Matematik Olimpiyatları, gelecekleri adına sağlam temel atmak isteyen öğrencilerin yoğun ilgisini görüyor.

GELECEK NESİLLER ADINA SEFERBERİZ

Adapazarı İlçe Millî Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş; “Matematik Olimpiyatları” na katılımın her yıl artarak devam ettiğini, 6. sı düzenlenecek olan olimpiyatlar için de beklentinin yüksek olduğunu, olimpiyatların öğretmenler ve öğrenciler adına çok önemli bir deneyim olduğunu, belirtti.

Eğitim-Öğretim çalışmaları içerisinde el birliği ve gönül birliği ile tüm eğitim paydaşlarını bu sürece davet ettiğini söyleyen Bakırtaş: “Bilimlerin sultanı olan Matematiği korkulan bir ders olmaktan çıkarıp eğlenceli bir ders haline getirecek ve öğrencilerin temel Matematik becerilerini artırarak çok güzel başarı hikâyeleri ortaya çıkaracak çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam etmektedir. Öğrencilerimizin hayatı anlaması, yorumlaması ve hayatın içinde rasyonel bir şekilde yol yürüyebilmesi ve 21. yüzyılın dünyasına ve Büyük Türkiye Yüzyılına yetkin bir şekilde hazırlanabilmeleri için yürütülen çalışmaları çok değerli buluyoruz. Türkçeyi konuşurken yaşam becerileri günlük yaşantımızda nasıl akıyorsa Matematiğin alan becerilerini de günlük hayatla ilişkili hâle getirebilmek anlayışıyla yürüttüğümüz çalışmalar öğrencilerimize ciddi katkılar da sağlamaktadır. Türkiye yüzyılında gelecek nesiller adına eğitim camiası olarak seferberiz.” şeklinde konuşarak sürece katılmayı planlayan öğrencilere ve danışman öğretmenlere başarılar diledi.

AdminAdmin