GÜNCEL
Giriş Tarihi : 22-02-2024 16:00

Adapazarı Öğretmenevi Lokali Deprem Riski Taşıdığı İçin Kapatıldı!

Adapazarı Atatürk Bulvarı Kadir Hoca sokakta bulunan Öğretmenevi Lokali, son deprem yönetmeliğine uygun olmadığı gerekçesiyle kapatıldı. Binanın içi boşaltılırken, lokale gelerek kapıyı kilitli bulan ve durumdan habersiz olan emekli öğretmenler, şaşkınlık yaşadı.

Adapazarı Öğretmenevi Lokali Deprem Riski Taşıdığı İçin Kapatıldı!

Sakarya'da 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin yarattığı hasar ve yüksek katlı binaların depreme karşı güvenliği halen gündemde...

Özellikle Adapazarı'nda 1999 öncesi inşa edilen yüksek katlı binalar ve hasarlı yapılar, deprem riski taşımaya devam ediyor.

Bu endişeler, son olarak Adapazarı Atatürk Bulvarı Kadir Hoca Sokak'ta bulunan ve uzun yıllar hizmet veren Öğretmenevi Lokali'nin kapatılmasıyla somutlaştı.

Bina, son deprem yönetmeliğine uygun olmadığı gerekçesiyle yapılan incelemeler sonucunda kapatıldı. Bu gelişmenin ardından bina apar topar boşaltılırken, durumdan habersiz olan emekli öğretmenler, lokale geldiklerinde kapının kilitli olduğunu gördüler. Yaşananlardan şaşkınlık yaşayan emekliler, yıllardır buluşma noktası olan lokalin kapatılmasına tepki gösterdiler.

Bina hakkında yetkililerden henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Binanın güçlendirme çalışmalarıyla mı sağlamlaştırılacağı, yoksa kentsel dönüşüm kapsamında mı yıkılıp yeniden inşa edileceği belirsizliğini koruyor.

EditörEditör