GÜNCEL
Giriş Tarihi : 23-06-2026 15:52

Adapazarı'nın Kurtuluşu’nun 105. Yılı Coşkuyla Kutlandı

Adapazarı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 105. yıl dönümü, Adapazarı Belediyesi tarafından düzenlenen kapsamlı etkinliklerle büyük bir coşku ve gurur içinde kutlandı. Programlarda Milli Mücadele kahramanları rahmet ve minnetle anılırken, vatandaşlar kurtuluş sevincini gün boyu süren etkinliklerle yaşadı.

Adapazarı'nın Kurtuluşu’nun 105. Yılı Coşkuyla Kutlandı

Halit Molla kabri başında anıldı

Kutlama programı, Söğütlü Sıraköy Mezarlığı’nda gerçekleştirilen Halit Molla Anma Programı ile başladı. Milli Mücadele’nin önemli isimlerinden Halit Molla başta olmak üzere, Adapazarı’nın kurtuluşunda emeği bulunan tüm kahramanlar dualarla yâd edildi.

Öğle namazının ardından Tarihi Orhan Camii, Şerefiye Camii ve Yeni Camii’nde Mevlid-i Şerif programları düzenlendi. Aziz şehitler ve kurtuluş kahramanları için edilen duaların ardından vatandaşlara ikramlarda bulunuldu.

Programa Söğütlü Kaymakamı Mehmet Göze, Söğütlü Belediye Başkanı Selçuk Kurt ve ilçe protokolü katıldı.

Kurtuluş Yürüyüşüyle tarihi atmosfer

Etkinliklerin ikinci gününde Ağa Camii önünden başlayan Kurtuluş Yürüyüşü, Tarihi Uzun Çarşı güzergâhı üzerinden Orhan Camii’nde sona erdi. 105 yıl önceki bağımsızlık mücadelesinin ruhunu yaşatmak amacıyla gerçekleştirilen yürüyüşte vatandaşlara ve esnafa kırmızı gül dağıtıldı.

Yürüyüşün ardından Tarihi Orhan Camii’nde sela okunarak minareye Türk bayrağı asıldı. Yerel Kültür Derneği tarafından keşkek ikramı yapılırken, alanda duygusal anlar yaşandı.

Sergi ve spor etkinlikleri ilgi gördü

Kutlama programları kapsamında Adapazarı Ticaret Müzesi’nde Bilgi Evleri Yıl Sonu Sergisi açıldı. Yıl boyunca hazırlanan el emeği eserler ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Etkinlikler kapsamında ayrıca Sakarya Olimpik Yüzme Havuzu’nda “Adapazarı’nın Kurtuluşu Yüzme Şampiyonası Açılış Seremonisi” düzenlendi. 10 farklı ilden gelen 365 sporcu ve ailelerinin katıldığı organizasyonda genç sporcuların performansı dikkat çekti.

Aziz Duran Parkı’nda coşkulu final

Günün finali Aziz Duran Parkı’nda düzenlenen konser programlarıyla yapıldı. Türk Kızılay iş birliğiyle vatandaşlara aşure ikram edilirken, sahne alan sanatçılar arasında Sinan Şimşek, DJ Berat Demir ve Ekin Uzunlar yer aldı.

Binlerce vatandaşın katıldığı konserde şarkılar hep bir ağızdan söylenirken, kurtuluş coşkusu gece boyunca sürdü.

Protokolden yoğun katılım

Kutlamalara geniş bir protokol heyeti de katıldı. Rahmi Doğan, Yusuf Alemdar, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş programlarda yer aldı.

Başkan Işıksu: “Emanete sahip çıkıyoruz”

Mutlu Işıksu, kurtuluşun 105. yılı dolayısıyla yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Adapazarı’mızın kurtuluşunun 105. yılını büyük bir gurur, vefa ve heyecanla idrak ediyoruz. Bu toprakları bizlere vatan kılan kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyor, onların emanetine sahip çıkmaya devam ediyoruz. Birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi güçlendiren tüm hemşehrilerime gönülden teşekkür ediyorum. Tarihimize bağlılığımız ve istiklâlimize olan inancımızla nice güzel yıllara.”

AdminAdmin