YEREL
Giriş Tarihi : 23-11-2023 18:41

Aday adayı Kaya: “Arifiye ilçemizde sağlam temelleri olan Coğrafi Bilgi Sistemi kurmaya talibiz”

Arifiye Belediye Başkan Aday Adayı Salih Kaya deprem hazırlıkları ve alınması gereken önlemler ile ilgili sosyal medya üzerinden dikkat çeken paylaşım yaptı.

Aday adayı Kaya: “Arifiye ilçemizde sağlam temelleri olan Coğrafi Bilgi Sistemi kurmaya talibiz”

İmar konusundaki eğitimi ve deneyimi ile Arifiye Belediye Başkan Aday Adaylığında adından sıkça söz ettiren Salih Kaya sahadaki çalışmalarının yanı sıra sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla da dikkat çekti. Deprem ile ilgili dikkat çeken bir paylaşım gerçekleştiren Arifiye Belediye Başkan Aday Adayı Salih Kaya deprem hazırlıkları ve alınması gereken önlemler ile ilgili acil eylem planları hazırladıklarını göreve gelmeleri durumunda ivedi olarak bu doğrultuda adım atacaklarını dile getirdi.

Başkan Aday Adayı Kaya açıklamasında, “Gerçekleştirmeyi düşündüğümüz projelerimiz arasında veri odaklı, simülasyonlar üretecek yazılımlarla destekli bir coğrafi bilgi sistemleri altyapısını oluşturmak var. Bu proje kapsamında Arifiye ilçemizde mikro bölgeleme çalışmasını başlatmak istiyoruz. Bu sayede değişik zemin cinslerini, uzak ve yakın depremler sırasındaki fiziksel ve dinamik davranışlarını önceden tespit ederek önlemler alabileceğiz” dedi.

Kaya açıklamasının devamında, “Her bir binayı tek tek kayıt altına alacağız. Yapı stoğu çıkartacağız. Binaların cinsini, yaşayan nüfus gibi verileri sistemimize işleyeceğiz. Oluşturacağımız deprem senaryolarında olası can ve mal kaybını önceden görüp, öncelikli bölgelerden başlayarak önlemler alacağız. Bu verileri daha birçok farklı hizmet alanlarında kullanabileceğiz. Bilime ve veriye önem verip gerekli adımları bu bilgiler doğrultusunda atacağız” dedi.

Kaya, “İlçemizin tüm özellikleriyle birlikte gelişimini sürdürmesi için yatırımlarımızı mahallelerimize yayarak, Arifiye’nin her köşesiyle birlikte kalkındırma çabası içerisinde olacağız. Amacımız her vatandaşımızın hizmetlerden eşit bir şekilde yararlanabilmesini sağlamaktır. Hemşerilerimiz, muhtarlarımız, sivil toplum örgütlerimiz ile el ele çalışarak ortak akıl ile ilçemiz için en iyisini yapacak hak ettiği seviyeye getireceğiz” ifadelerinde bulundu.

EditörEditör