SİYASET
Giriş Tarihi : 03-12-2023 15:24

Aday adayı Kaya'dan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde engelliler ile ilgili proje paylaşımı

3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle sosyal medya üzerinden paylaşım yapan AK Parti Arifiye Belediye Başkan Aday Adayı Salih Kaya Engellilere yönelik açıkladığı proje ile dikkat çekti. Kaya açıklamasında, “toplumsal farkındalığın artmasına, engelli kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştıracak adımlar atacağız” dedi.

Aday adayı Kaya'dan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde engelliler ile ilgili proje paylaşımı

AK Parti Arifiye Belediye Başkan Aday Adayı Salih Kaya, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla sosyal medyada bir paylaşımda bulundu. Kaya, engellilere yönelik bir proje duyurdu. AK Parti Arifiye Belediye Başkan Aday Adayı Salih Kaya, “Engelli kardeşlerimiz spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden çalışma hayatına her alanda büyük başarılara imza atıyorlar. Onların bu mücadelelerine destek olmak, onları cesaretlendirmek, hayatı birlikte paylaşmak hepimizin asli görevlerindendir” dedi.

Kaya 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla ilçeye kazandırmak istediği bir projeden bahsetti. “Arifiye ilçemizde 18 yaş altı 8.831 öğrenci var. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile iş birliği yaparak tüm öğrencilerimize ve sonrasında vatandaşlarımıza yönelik dezavantajlı insanlarla empati kurabilecekleri, onların yaşadığı zorlukları deneyimleyebilecekleri bir simülasyon merkezi kurmak istiyoruz” dedi.

Kaya açıklamasının devamında, “Bu proje ile karanlık bir ortamda günlük hayatın nasıl devam ettirilebildiğini deneyimleyecek, dezavantajlı vatandaşlarımızın karşılaştığı zorluklara karşı empati geliştireceğiz. Örneğin karanlık bir ortamda tekerlekli sandalye ile market alış verişinin nasıl gerçekleştirileceği, trafikte ve yolda yürürken nelere dikkat edilmesi gerektiği deneyimlenecek. Ayrıca bu merkezde kendilerine vereceğimiz özel kartlar ile sadece dezavantajlı vatandaşlarımıza yönelik eğitim, spor, eğlence alanları bulunacak ve eğitsel dokusal, işitsel ve duyusal alanlarda kişisel gelişimlerine katkı sağlanacak bölümler olacaktır” dedi.

EditörEditör