GÜNCEL
Giriş Tarihi : 26-02-2024 16:04

Adaylığı Kabul Edilmemişti... Alpaslan Kılıç'ın Mahkeme Kararında 30 Mart Ayrıntısı!

Sapanca Belediye Bakan adaylığı İlçe Seçim Kurulunca kabul edilmeyen Alpaslan Kılıç hakkındaki yasağın tam da seçim günü yani 30 Mart'ta biteceği öğrenildi. İtiraz sonucunu bekleyen Alpaslan Kılıç, "Sapanca Asliye Ceza Mahkemesi, 30 Mart 2022'de 1 yıl 8 ay hapis cezası verdikten sonra bunu para cezası ve 2 yıl denetimli serbestliğe çevirdi. Benim denetimli serbestliğin tam da seçim günü 30 Mart'ta sona eriyor. O mahkemenin kararı 1 ay önce olsaydı hiçbir sorun olmayacaktı." dedi.

Adaylığı Kabul Edilmemişti... Alpaslan Kılıç'ın Mahkeme Kararında 30 Mart Ayrıntısı!

İYİ Parti Sapanca Belediye Başkan adayı Alpaslan Kılıç'ın İlçe Seçim Kuruluna yaptığı resmi başvuru, Kılıç hakkında 2 yıl denetimli serbestliğe çevrilen 1 yıl 8 aylık hapis cezası nedeniyle kabul edilmedi.

Sapanca Asliye Ceza Mahkemesine "Memnu hakların iadesi" için yapılan başvuru da reddedilince Alpaslan Kılıç konuyu İl Seçim Kurulu'na taşıdı ve üst mahkeme olan Sakarya Ağır Ceza Mahkemesine itirazda bulundu.

İl Seçim Kurulu ya da Sakarya Ağır Ceza Makemesi bugün Alpaslan Kılıç'ın itirazlarını kabul ederse Kılıç 30 Mart 2024'teki seçimde aday olabilecek. İtirazlar kabul edilmez ise İYİ Parti'nin Kılıç'ın yerine başka aday gösterme hakkı bulunuyor.

İtirazlarının sonuçlarını bekleyen Sapanca Belediye Başkan adayı Alpaslan Kılıç, süreçle ilgili Medyabar'a yaptığı açıklamada şunları söyledi: 

"Ortağı ve işletme müdürü olduğum restoranın yeri belediyeden kiralık. Turizm belgesi alabilmek ve ihtiyaçlar doğrultusunda buranın tuvaletini yenileyerek yanına mescid ve personel duşu inşa ettik. Ancak SASKİ, zaten daha önce de tuvalet bulunan yerdeki çalışmanın koruma alanında olduğu gerekçesiyle hakkımızda suç duyurusunda bulundu. Sapanca Asliye Ceza Mahkemesi, 30 Mart 2022'de 1 yıl 8 ay hapis cezası verdikten sonra bunu para cezası ve 2 yıl denetimli serbestliğe çevirdi. Benim denetimli serbestliğin tam da seçim günü 30 Mart'ta sona eriyor.
İl Seçim Kuruluna seçime girebilme hakkımız için Sakarya Ağır Ceza Mahkemesine de "memnu hakların iadesi" için başvurduk. Ceza verilen suç yüz kızartıcı olmadığı için şansımız olduğunu düşünüyoruz ancak mahkeme zamanında karara 53. maddeyi de yani kısaca 'siyasi yasak" ibaresini de düşmüş. Yüz kızartıcı, terörle ilgisi olmayan, adi suç olmayan bir olayla ilgili mahkemenin bu şerhi düşmesi bunlara sebep oldu. Başvuru sonucunu bekliyorum. O mahkemenin kararı 1 ay önce olsaydı hiçbir sorun olmayacaktı."

EditörEditör