YEREL
Giriş Tarihi : 16-01-2024 13:59

AFAD İl Müdürü Kaşkaş'tan İnşaat Mühendislerine Afet Farkındalığı Eğitimi

Sakarya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odasında düzenlenen afet farkındalık eğitiminde, afet öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gerekenler konularında bilgiler paylaşıldı.

AFAD İl Müdürü Kaşkaş'tan İnşaat Mühendislerine Afet Farkındalığı Eğitimi

Eğitim, Oda Afet Hazırlık Müdahale Kurulu Başkanı Abdullah İncir'in açılış konuşmasıyla başladı. İncir, afetlere karşı hazırlıklı olmak için farkındalık eğitiminin önemine vurgu yaptı.

Ardından konuşan Sakarya AFAD İl Müdürü Hüseyin Kaşkaş, afetlerin her zaman beklenmedik bir zamanda yaşanabileceğini belirterek, "Bu nedenle, afetlere karşı hazırlıklı olmak ve yapılması gerekenleri bilmek çok önemlidir" dedi.

Whatsapp Image 2024 01 16 At 125626

Kaşkaş, eğitimin içeriğinde deprem, sel, yangın gibi doğal afetler ve bu afetler sırasında yapılması gerekenleri anlattı. Afet öncesi yapılması gereken hazırlıklar, afet sırasında yapılması gerekenler ve afet sonrasında yapılması gerekenler konusunda bilgiler verdi.

Eğitim, katılımcıların sorularının cevaplanmasıyla sona erdi.

Eğitime, Sakarya TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Semih Uçar ve çok sayıda üye katıldı.

AFAD İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Afetlere karşı hazırlıklı olmak ve yapılması gerekenleri bilmek, afetlerin neden olduğu kayıp ve hasarı azaltmak için çok önemlidir. Bu kapsamda, ilimizde afet farkındalık eğitimleri vermeye devam ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

AdminAdmin