DÜNYA
Giriş Tarihi : 21-01-2024 20:02   Güncelleme : 21-01-2024 20:05

Afganistan'da uçak düştü: 4 kişi sağ kurtuldu, 2 kişi kayıp

Afganistan'ın kuzeyinde dün akşam saatlerinde düşen Falcon 10 tipi uçakta bulunan 4 kişi sağ kurtuldu. Uçakta olduğu belirtilen diğer 2 kişinin ise akıbeti henüz bilinmiyor.

Afganistan'da uçak düştü: 4 kişi sağ kurtuldu, 2 kişi kayıp

Afganistan Ulaştırma ve Havacılık Bakanlığı, ülkenin kuzeyinde düşen uçağın enkazına ulaşıldığını ve pilot dahil 4 kişinin sağ olarak kurtarıldığını açıkladı.

Afganistan'ın kuzeyindeki Badakhshan vilayetinde dün akşam saatlerinde düşen Falcon 10 tipi uçağın enkazına ulaşıldı. Arama-kurtarma ekipleri tarafından uçağın enkazının Badakhshan vilayetindeki Kuf Ab ilçesinin Aruz Koh bölgesinde bulunduğu belirtilerek, pilot dahil 4 kişinin kazadan sağ kurtulduğu aktarıldı.

Uçak Tayland'dan Rusya'ya hasta taşıyordu

Rus basınında yer alan haberlerde, uçağın Tayland'ın Pattaya kentindeki Utapao Havalimanı'ndan havalandığı belirtilerek, Hindistan ve Özbekistan üzerinden Rusya’nın başkenti Moskova'ya Rus bir hastayı taşıdığı aktarıldı.

Afganistan'a düşen Rus Falcon 10 uçağından 4 kişi kurtuldu - Ekonomim

Uçak dün akşam saatlerinde Afganistan üzerinde radardan kaybolmuştu. Afganistan Ulaştırma ve Havacılık Bakanlığı, bölgede arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirterek, uçakta olduğu belirtilen diğer 2 kişinin sağlık durumunun henüz bilinmediğini aktardı.

Kazanın nedeni henüz bilinmiyor

Kazanın nedeni henüz bilinmezken, Afganistan Ulaştırma ve Havacılık Bakanlığı tarafından soruşturma başlatıldığı bildirildi.

EditörEditör