GÜNCEL
Giriş Tarihi : 28-02-2024 15:08   Güncelleme : 28-02-2024 15:36

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı'ndan Müjdeli Haber: Mart Ayında 500'den Fazla Şehit ve Gaziye Atama

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, mart ayı içerisinde 500’ün üzerinde şehit yakını, gazi ve gazi yakını ataması yapılacağını duyurdu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı'ndan Müjdeli Haber: Mart Ayında 500'den Fazla Şehit ve Gaziye Atama

Eskişehir Valiliği'ni ziyaret eden Göktaş, burada yaptığı açıklamada, şehit yakınları ve gazilerin atamalarının önemine vurgu yaptı. Eskişehir için ayrılan kaynakların da değinilen konular arasında olduğunu belirtti.

Göktaş, Eskişehir için 605 milyon lira kaynak ayırdıklarını dile getirdi ve bu kapsamda iki huzurevi ve bir engelsiz yaşam merkezi çalışmasının devam ettiğini açıkladı. Ayrıca, evde bakım yardımına da önem verdiklerini vurgulayarak, 4 bin 39 Eskişehirli vatandaşın evde bakım hizmetinden faydalandığını belirtti.

Özellikle şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınlarının kamu atamalarına ilişkin sorulan bir soru üzerine Bakan Göktaş, mart ayı itibarıyla 500'ün üzerinde atamanın gerçekleştirileceğini ifade etti. Bu atamalarla birlikte bugüne kadar yapılan şehit yakını, gazi ve gazi yakını atamalarının 50 bini aşacağını belirtti. Bu atamaların sosyal bir nitelik taşıdığını ve şehitlerin emanetlerine sahip çıkma anlamına geldiğini vurguladı.

Mahinur Özdemir Göktaş kimdir, kaç yaşında? Yeni Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı  Mahinur Özdemir Göktaş'ın biyografisi - Son Dakika Türkiye Haberleri | NTV  Haber

Son olarak, Türkiye nüfusunun yaşlanmasıyla ilgili TÜİK verilerine de değinen Bakan Göktaş, bu konuda yapılan araştırmaların önemine dikkat çekti. Mart ayında kamuoyuyla paylaşılacak olan Türkiye yaşlılık profil araştırmasının çarpıcı verilere sahip olduğunu ifade etti. Bu verilerin, sosyal politikaların oluşturulmasına yön vereceğini belirtti.

EditörEditör