GÜNCEL
Giriş Tarihi : 15-02-2024 11:55

AK Parti Küçükçekmece Adayı Yeniay: Saldırı Planlı Bir Terör Girişimiydi!

AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay'a seçim çalışması sırasında düzenlenen silahlı saldırıdan son anda kurtulmasının ardından ilk açıklaması geldi. Yeniay, saldırının planlı bir terör girişimi olduğunu savundu.

AK Parti Küçükçekmece Adayı Yeniay: Saldırı Planlı Bir Terör Girişimiydi!

Saldırı Detayları:

Yeniay, saldırının gerçekleştiği gün bir görüşmede bulunduğunu ve kendisine yönelik bir saldırı planı olduğu bilgisini aldığını söyledi. Saldırının belirlenen adreste gerçekleştiğini ve o esnada sivil memurların dışarıda kontrol yaptığını ifade etti. Yeniay, "O gün belirlenmiş olan adreste, bizlerle bekleyen sivil memurlar dışarıda kontrol yaptılar. Biz de tam dışarı çıkarken bir arkadaşımız bir şey sorabilir miyim dedi. O soru sorulmasaydı biz de dışarıda olacak. O esnada otomatik silahlarla taramaya başladılar." dedi.

Yeniay'ın Değerlendirmesi:

Yeniay, saldırının tesadüf olmadığını ve tamamen siyasi bir figüre, bir yerel belediye başkan adayına yönelik bir terör girişimi olduğunu vurguladı. Bölgede kimseyle husumeti olmadığını ve herhangi bir alacak verecek meselesinin bulunmadığını da sözlerine ekledi.

Saldırıya Tepkiler:

Yeniay, saldırıdan sonra bazı siyasi figürlerin "adil bir olay" olduğunu açıklamasına da tepki gösterdi. Saldırı gerçekleştiği sırada devletin ve emniyet birimlerinin faillerle ilgili bir bilgisi olmadığını, bu durumda bu bilginin nasıl edinildiğini sordu.

EditörEditör