GÜNCEL
Giriş Tarihi : 09-04-2023 16:18   Güncelleme : 09-04-2023 16:43

AK Parti Sakarya milletvekili adayları belli oldu!

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan genel seçimlerde AK Parti'nin 28. dönem Sakarya milletvekili adayları ve sıralamaları belli oldu. İşte ayrıntılar...

AK Parti Sakarya milletvekili adayları belli oldu!


14 Mayıs tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerin süreci devam ediyor. 14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala partilerin milletvekili aday listeleri de belli olmaya başladı.

Meclise 8 ismin gideceği Sakarya'da AK Parti'nin 28. dönem milletvekili aday listesi ve sıralaması belli oldu. 

Açıklanan listeye göre, Lütfü Bayraktar birinci sıradan aday gösterildi. Listede eski vekillerden sadece Çiğdem Erdoğan Atabek yer alıyor. Ali İnci, Ertuğrul Kocacık ve Murat Kaya'nın yanı sıra Erol Aydın, Enes Erkan ve Rahmi Can Şeşen de bulunuyor.

AK Parti, 14 Mayıs Pazar günü yapılacak 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’ne katılacak milletvekili adaylarının listesini Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) sundu.

AK Parti Sakarya 28. dönem milletvekili adayları ve sıralamaları şu şekilde:

1. Lütfü Bayraktar
2. Çiğdem Erdoğan Atabek
3. Ali İnci
4. Ertuğrul Kocacık
5. Murat Kaya
6. Adnan Dizer
7.  Kürşat Kılıç
8. Rahmi Can Şeşen

KESİN LİSTELER 19 NİSAN'DA
Siyasi partilerin teslim ettiği aday listeleri, Yüksek Seçim Kurulunca incelenmeye başlanacak. Siyasi partilerin verdikleri aday listelerinin incelenmesi sonucu tespit edilen eksikliklerin tamamlanması için siyasi parti genel merkezlerindeki yetkili organlarına 14 Nisan'a kadar süre tanınacak. Geçici aday listeleri 15 Nisan'da, kesin listeler ise 19 Nisan'da ilan edilecek.

Siyasi partilerin seçim çevreleri itibarıyla milletvekili kesin aday listeleri ile bağımsız adaylar, radyo, televizyon, Resmi Gazete ve illerde ilan edilecek.

AdminAdmin