SİYASET
Giriş Tarihi : 23-11-2023 23:59

AK Parti ve MHP Sakarya için bu konularda anlaştı!

Cumhur İttifakı ön çalışma komisyonunda Taraklı ve Hendek'in MHP'ye bırakılması konusunda anlaşma sağlandı. AK Parti Hendek'te aday değişimi, MHP ise tabandan gelen 3'ncü belediye beklentisini dile getirdi. Taraflar iki teklife de sıcak bakmazken, bu beklentiler Genel Başkanlara iletilmek üzere rapora eklendi.

AK Parti ve MHP Sakarya için bu konularda anlaştı!

Cumhur İttifakında AK Parti'de Ali İhsan Yavuz, MHP'de Muhammed Levent Bülbül'ün bulunduğu yerel seçim komisyonu ön çalışmalarına devam ederken şehir şehir adaylıklar üzerinde yoğun bir inceleme yapılıyor. 

En çok merak edilen Sakarya durumu konusunda AK Parti-MHP komisyonları çalışmaları devam ederken MHP'nin durumu netlik kazanmaya başladı. 

Buna göre daha önceden medyabar.com'da yer alan haberlerde ifade edildiği gibi Hendek ve Taraklı MHP'de kaldı. 

Özellikle Hendek'te adaylık değişimi konusunda tartışmalar devam ederken, AK Parti'nin bu görüşünü dile getirdiği ileri sürüldü. 

En çok konuşulan konulardan biri de MHP'ye 3'ncü bir belediye bırakılıp bırakılmayacağıydı.

İddiaya göre MHP tabandan gelen bu isteği dile getirdi. Ancak Taraklı ve Hendek dışında MHP'ye adaylık verilmeyeceği, dolasıyla 3'ncü bir belediye bırakılması konusununda kapandığı ileri sürüldü. 

Ön çalışma raporuna hem AK Parti'nin aday değişimi, hemde MHP tabanının 3. bir belediye bırakılması konusu eklenmesi kararı alındığı kulislerde konuşuldu. 

EditörEditör