SİYASET
Giriş Tarihi : 09-12-2023 14:38

AK Parti'de adaylar belirleniyor! İşte ilk toplantının tarihi

AK Parti, 31 Mart'taki yerel seçimler için adaylarını belirlemek üzere "Aday Tespit Komisyonu"nu oluşturdu. Komisyonda AK Parti Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz'da yer aldı. Komisyonun, ilk toplantısını 11 Aralık tarihinde gerçekleştirmesi planlanıyor.

AK Parti'de adaylar belirleniyor! İşte ilk toplantının tarihi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), 31 Mart 2024'te gerçekleşecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri için belediye başkan adaylarını belirlemek üzere Aday Tespit Komisyonu'nu oluşturdu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki komisyonun ilk toplantısı 11 Aralık Pazartesi günü gerçekleştirilecek. Komisyonda, AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir ve Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da yer alacak.

Aday belirleme sürecinde, komisyonun temel odak noktası, temayül yoklamaları, anket sonuçları ve önceki seçimlerden elde edilen verileri değerlendirmek olacak. Parti içinden ve halk arasından gelen geri bildirimler, adayların popülerliği ve potansiyeli üzerinde belirleyici olacak. Ayrıca, Teşkilat Başkanlığı ve ilgili milletvekillerinin görüşleri de dikkate alınarak kapsamlı bir değerlendirme süreci işletilecek.

Komisyon, tüm belediye başkan adaylarının belirlenmesi ve ilan edilmesine kadar çalışmalarını sürdürecek. AK Parti, adaylarını aralık ayının ortasından ocak ayının sonuna kadar açıklamayı planlıyor.

AdminAdmin