SİYASET
Giriş Tarihi : 11-12-2023 16:44

AK Parti'de adaylar belirleniyor! Komisyon kuruldu

AK Parti'de 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimler için hazırlıklar hız kazandı. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında belediye başkan adaylarını belirleyecek Aday Tespit Komisyonu bugün ilk toplantısını yapacak. Komisyonda Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz da yer alacak.

AK Parti'de adaylar belirleniyor! Komisyon kuruldu

AK Parti, katılacağı 5. mahalli idareler seçimlerinden de 1. parti olarak çıkmak için titiz bir çalışma ortaya koyuyor. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, genel merkezde aday tespit komisyonu oluşturuldu.

Komisyonun ilk toplantısı bugün

Komisyon ilk toplantısını Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında bugün yapacak. Komisyonda AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir ve Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz yer alacak. Aday tespit komisyonu tüm belediye başkan adaylarının ilan edilmesi sürecine kadar mesaisini sürdürecek.

Adaylar titizlikle belirlenecek

Çalışmalarında temayül yoklaması, anketler ve geçmiş seçim sonuçlarını titizlikle değerlendirecek. Ayrıca, partinin teşkilat başkanlığı ile ilgili şehrin milletvekillerinin görüşlerini de dinleyecek. Erdoğan'ın başkanlığındaki komisyon tarafından belirlenecek büyükşehir, il ve ilçe belediye başkan adayları Ocak ayının sonuna kadar peyderpey kamuoyuna duyurulacak. 

ANKETLER BU HAFTA BAŞLAYACAK

AK Parti'nin Büyükşehir Belediye Başkanlarını belirlemek için telefon anketlerine bu hafta başlaması bekleniyor.

ADAYLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

AK Parti'nin adaylarını etap etap açıklaması bekleniyor. Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz TV 264 canlı yayınında Büyükşehir Belediyelerinin Aralık sonuna kadar, ilçelerin ise Ocak ayı sonuna kadar açıklanacağını söylemişti.

AdminAdmin