GÜNCEL
Giriş Tarihi : 15-01-2024 13:35

AK Parti’de neler oluyor?..

AK Parti’de adayların açıklanması ertelenince, hem aday adayları hem de partililer adeta strese girdiler. Aday adaylarının kulis faaliyetleri de iyice yoğunlaşırken, her aday adayı rakibini ekarte etmek için Ankara’yı mesken tutuyor. Ayrıntılan haberde...

AK Parti’de neler oluyor?..

 

Bilindiği gibi, AK Parti’de Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve ilçelerdeki Belediye Başkan adaylarının açıklanması ertelendi.

Bu erteleme başta aday adayları olmak üzere partilileri de adeta strese soktu. Hal böyle olunca şehirde hemen hergün yeni bir isim Başkan adayı olarak ilan edilir oldu.

Geçtiğimiz Cuma günü Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin yeniden aday gösterileceği yönünde kesin bir bilgi ileri sürüldü. Hatta bu konuda Yüce’nin bilgilendirildiği de dillendirildi.

Ancak adaylarının açıklanma süreci ertelenince kulisler bir kez daha hareketlendi.

AK Partili bazı milletvekillerinin Yüce’nin adaylığına itiraz ettikleri yönündeki ham bilgiler kulislere bomba gibi düştü.

Konu hakkında teyit amaçlı aradığımız AK Parti Sakarya Milletvekili Lütfü Bayraktar Yüce’nin adaylığının kesinleşmesinin ve adaylığına yönelik itirazın doğru olmadığını belirtti.

Bu arada, Rıdvan Duran ve ekibinin Ankara’da yoğun bir kulis faaliyeti yürütmesinin aday belirleme sürecine etki ettiği belirtilirken; Ekrem Yüce ve ekibinin ise Genel Merkez’den gelecek nihayi telefona kilitlendiğine dikkat çekiliyor.

Büyükşehir Belediye Başkan adayının Çarşamba günü Grup Toplantısında açıklanması bekleniyor.

Kulislerdeki gelişmeler sadece Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylarıyla sınırlı kalmıyor.

AK Parti İl Başkanı Yunus Tever ile Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’ın durumlarıyla ilgili görüş ve tahminlerde oldukça dikkatleri çekiyor.

Yunus Tever’in Erenler Belediye Başkan adaylığı için düşünüldüğü, ancak Tever’in bu öneriye sıcak bakmadığı ileri sürülüyor.

Tever’in Adapazarı Belediye Başkan adaylığı beklediği yönündeki ısrarından söz ediliyor. Hatta, bu beklentisinin gerçekleşmemesi halinde istifa edeceğinden dahi söz ediliyor.

Ak Parti Haberleri - Son Dakika Ak Parti Hakkında Güncel Haber ve Bilgiler

Tever’in adaylığıyla süreçte çok önemli ayrıntılar dile getirilirken; Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek’in de bu sürece dahil olduğu ve etkin bir rol oynadığı ileri sürülse de; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz’un öteden beri desteğini alan Mutlu Işıksu’nun görevde kalacağına da kesin gözüyle bakılıyor.

Büyükşehir aday adayı Yusuf Alemdar’ın ise Tever’in adaylığına göre yeni İl Başkanı olarak düşünüldüğü de kulislere yansıyan önemli bilgiler arasında yer alıyor.

AK Parti’de; Söğütlü’de değişime kesin gözüyle bakılırken Arifiye’de İsmail Karakullukçu’ya 4. dönem vizesi verileceği de dillendiriliyor. Karakkullukçu dışında iddialı olan ismin ise Behlül Bayrak olduğuna vurgu yapılıyor.  

Akyazı’da Bilal Soykan’ın alternatifsiz görevine devam edeceği belirtilirken, Sapanca’da da Özcan  Özen’in bir kısım itirazlara rağımen görevinde kalacağına işaret ediliyor.

AK Parti'de Ne Değişiyor?, Siyaset Nebi Miş | Kriter Dergi  

Karasu’da İshak Sarı’nın yerine İsmail Filizfidanoğlu’nun tavsiye edilmesi, anket sürecine sokulması ilçedeki “Sarı” sendromunun önüne geçilebilmesi için dikkat çekici bir gelişme oldu.   

Kocaali’de son günlerde Enver Çelik ismi öne çıkarken, Turan Yazıcı ile adaylık için düşünülen iki önemli isim olduğu belirtiliyor.

Kaynarca’da mevcut Başkan Murat Kefli 1 dönem daha yol alınması düşünülürken, ilçede sürpriz bir gelişme beklenmiyor.

Serdivan’da mevcut isimler arasında Enver Tok, Osman Çelik ismi üzerinde durulsa da, sürpriz isim olarak Anadolu Ajansı Parlamento Muhabiri Atakan Çelik’in gündeme gelmesi de dikkat çekmeye başladı.

AdminAdmin