SİYASET
Giriş Tarihi : 05-04-2024 15:21

AK Parti'den Seçim Sonrası Flaş Karar

AK Parti, seçim sonuçlarının kapsamlı bir analizini yapmak üzere yeni bir yol haritası hazırladı. Sonuçların siyasi, ekonomik ve sosyolojik boyutlarını araştırmak üzere komisyonlar kurulacak. Oy kaybının nedenlerini araştırma toplantıları devam edecek.

AK Parti'den Seçim Sonrası Flaş Karar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim gecesi verdiği talimat ile, yerel seçimlerde yaşanan oy kaybının nedenlerini araştırmak için yol haritası belirlendi. Erdoğan başkanlığında toplanan MYK'da seçim analizi sunumu yapıldı.

59 sayfalık sunumda AK Parti'nin oy kaybı yaşadığı il ve ilçeler, oyunu artırdığı bölgeler detaylı olarak yer aldı. Sunumda 2019 ve 2024 seçimleri de kıyaslandı. Büyükşehir, 51 il ve ilçelerle birlikte belediye meclis üyeliklerindeki son durum masaya yatırıldı.

Haber Global'de yer alan habere göre, Kurmaylarına rehavet uyarısı yapan Erdoğan, alınan sonuçları tek bir nedene indirgemenin kolaycılık olduğunu vurguladı. "Çalışacağız analiz edeceğiz nerede yanlışımız var ben dahil dönüp kendimize bakacağız" diyerek bir ekip kurulmasını istedi.

Bunun üzerine seçim sonuçlarını değerlendirmek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çerçevesini çizdiği 4 ayrı komisyon kurulmasına karar verildi. Komisyonlar; siyasal, ekonomik, sosyolojik ve kampanya başlıklarında çalışma yapacak.

Genel başkan yardımcıları, akademisyenler ve ilgili bakanların yer alacağı komisyonlarda, 31 Mart Seçimleri; teşkilat, adaylar, mevcut parti programı, yerel yönetimler, ekonomi, partinin genel politikası ve işleyiş olmak üzere birçok parametrede detaylı incelenecek.

AdminAdmin