YEREL
Giriş Tarihi : 22-11-2023 01:33

Akgün Altuğ: Tesla ve Chery'yi Sakarya'ya kazandırmak istiyoruz

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Başkanı Akgün Altuğ, sosyal medyadan iki otomobil devi için çağrıda bulunarak; "Toyota'dan sonra şehrimize hem Tesla'yı hem de Chery'i kazandırmak istiyoruz" dedi.

Akgün Altuğ: Tesla ve Chery'yi Sakarya'ya kazandırmak istiyoruz

Teknoloji yayıncısı Hakkı Alkan, sosyal medyadan SATSO Başkanı Akgün Altuğ'un iki otomobil devinin Sakarya'ya yatırım yapmasına yönelik yaptığı çağrıyı sosyal medya hesabından paylaştı.

Alkan'ın 'Tesla'nın Türkiye'ye fabrika kurması için Sakarya'dan harika bir davet geldi. Bu videoda, nereye kurulacağı bile belli. SATSO Başkanı Akgün Altuğ'un hayali umarım gerçek olur' ifadeleri ile paylaştığı görüntüde Başkan Altuğ; "

Sakarya üreten bir şehir. 1994'te Toyata'nın yatırımı ile birlikte ciddi anlamda otomotiv altyapısı yardımcı sanayi anlamında da çok gelişmiş. Beşeri sermayesi de bu anlamda kendini yetiştirmiş. Hem beyaz hem mavi yakalı anlamında çok ciddi anlamda bir sermayemiz var. Hedefimiz Toyota'dan sonra şehrimize iki tane otomobil devini de getirtmek istiyoruz. Jeopolitik avantajlarımız var. Kuzey Marmara Otoyolu şehrimizin tam ortasından geçiyor ve şehri dikey olarak Karadeniz'e ulaştıran bir yolumuz daha var. Hemen bu yolun ucunda da Karadeniz'deki bütün limanlara ulaşım sağlayan önemli bir limanımız var. Limanımızın batısında yaklaşık 12 bin dönümlük bir arazimiz var. Bu arazi endüstri bölgesi. Bu endüstri bölgesine hem Tesla'yı hem de Chery'i kazandırmak istiyoruz. Bu iki yeni yatırım özellikle Sakarya gibi otomotiv altyapısı olan bir şehirde çok ciddi anlamda önemli işler yapacaktır. diye düşünüyorum" dedi.

EditörEditör