Asayiş
Giriş Tarihi : 29-01-2024 11:40

Aksaray'da yolcu otobüsü ehliyetsiz sürücü nedeniyle kaza yaptı!

Aksaray'da yolcu otobüsü, sürücüsünün kontrolünden çıkarak refüjdeki elektrik direğini devirip karşı şeride geçtikten sonra durdu. Kazada herhangi bir yaralanma yaşanmazken sürücünün cezası nedeniyle savcılık tarafından 'Aday Sürücü Belgesi'nin iptal edildiği ortaya çıktı.

 Aksaray'da yolcu otobüsü ehliyetsiz sürücü nedeniyle kaza yaptı!

Saat 09.30 sıralarında Aksaray- Ankara kara yolunda İstanbul'dan Adana'ya yolcu taşıyan ehliyetsiz sürücü Umut Ö.'nün kontrolünü yitirdiği otobüs, refüjdeki elektrik direğini devirdikten sonra karşı şeritte durdu.

Kazada yaralanan olmazken, polis yaptığı incelemede sürücü Umut Ö.'nün, 70 puan cezası nedeniyle savcılık tarafından 'Aday Sürücü Belgesi'nin iptal edildiğini, takograf cihazında ise birinci sürücü Levent S.'nin (53) ehliyetinin takılı olduğu saptandı.

Aksaray'da yolcu otobüsü kaza yaptı! Sürücü ehliyetsiz çıktı

Kaza sonrası soğukta bekleyen yolculardan Emre Çoban, 'Şoförler zaten yorgundu. Ankara çıkışında değiştiler. Seyahat ederken yakıtın bitmesi sonucu yolda da kaldık. Yolda sileceğin biri çalışıyor ve biri de çalışmıyordu. Burada kaza yapılacak bir durum yok. Büyük olasılıkla uyuyordu. İzmit'ten Adana'ya gidiyorduk. Allahtan otobüs karşı şeride geçip durdu. Durmasa daha beter bir felaket olurdu. Verilmiş sadakamız varmış' diye konuştu.

Kenan Çukadar da 'Şoför ehliyetsizmiş. Gençti, direksiyon hakimiyetini gördüm. Direksiyonu bırakmadı, yoksa araç yatardı. Ehliyeti olsa da olmasa da bizim canımızı belki o kurtardı' dedi.

Otobüs firmasından şikayetçi olacağını belirten Necati Baykurt ise "Arka koltukta oturuyordum. Baktım araç karşı şeride geçti. Yolda mazot bitti. Aracın silecekleri çalışmıyordu. Şoförün ehliyeti yokmuş. Gittiğim yerde firmadan şikayetçi olacağım" diye konuştu.

Yolcular, gelecek başka bir otobüsle yollarına devam etmesi için minibüsle şehirlerarası otobüs terminaline, sürücü Umut Ö. de ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Bu haber metni, anahtar kelime olan "ehliyetsiz sürücü"nü haberin başlığında ve ilk paragrafında daha fazla geçirerek, arama sonuçlarında daha üst sıralarda yer almasını amaçlamaktadır. Ayrıca, haber metninin ilk paragrafında merak uyandırıcı soru kelimeleri kullanarak, okuyucunun haberi okumasını teşvik etmektedir.

EditörEditör