SİYASET
Giriş Tarihi : 29-02-2024 13:27

Akyazı'da Atatürk Heykeline Saldırısına Memleket Partisi'nden Tepki

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde bir vatandaş, Atatürk heykeline balta ile saldırdı.Memleket Partisi'nin Tepkisinden olaya ilişkin tepki geldi.

Akyazı'da Atatürk Heykeline Saldırısına Memleket Partisi'nden Tepki

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde bir vatandaş, Atatürk heykeline balta ile saldırdı. Saldırgan, 1999 yılında gerçekleşen depremin Atatürk yüzünden olduğunu ileri sürdü.

Memleket Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Sarı'nın Açıklaması Şu Şekilde Oldu;

Bugün Sakarya’nın Akyazı ilçesinde bir vatandaşın Atatürk heykeline balta ile saldırmasına ilişkin görüntüleri şaşkınlıkla izledim.

Yaşanan olaya ilişkin 5816 sayılı kanuna göre Akyazı Cumhuriyet Başsavcılığını göreve davet ediyorum.

Mustafa Kemal Atatürk bu ülkenin kurucu ve ölümsüz lideridir. Memleket partisi olarak Atatürk devrimlerini ve ilkelerini her zaman yol haritası edindik ve buna zarar vermeye çalışan kim varsa karşısında bizi bulacaktır!

Şahıs,1999 yılında gerçekleşen depremin Atatürk yüzünden olduğunu ileri sürerek saldırma eylemini  gerçekleştirmiştir. 
17 Ağustos depreminin gerçekleştiği dönemde, bu depreme farklı ideolojiye sahip insanların yaşam tarzlarının sebep olduğna dair hayal ürünü söylemler yayılmıştır. Bu gerçeklikle alakası olmayan söylemlerin etkisi bugün dahi hissedilmekte ve toplumda infial yaratacak olanlara sebep olmaktadır.
Memleket partisi olarak hoşgörülü bir yaşam vaad ediyoruz. İnsanların yaşam tarzlarıyla yargılanmadığı, herkesin birbirine saygı duyduğu ve kutuplaşmaların son bulduğu bir ülkede yaşamak istiyoruz! Bunun için tüm gücümüzle savaşacağız!

Atamız bu ülkeyi gençlere emanet etti ve bende Atatürkün kurduğu CUMHURİYET sayesinde genç yaşta belediye başkan adayı olabilmiş bir vatan evladı olarak açıklamamı Atamın şu sözleriyle sonlandırmak istiyorum;
"Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyet'i biz kurduk, O'nu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz." 

 

EditörEditör