YEREL
Giriş Tarihi : 24-10-2023 10:30

Akyazı'da Hayvan Sevgisi Yarışmasının Ödül Töreni Gerçekleştirildi

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde düzenlenen hayvan sevgisi temalı resim ve şiir yarışmasının ödül töreni yapıldı. Belediye Başkanı Bilal Soykan, yarışmaya katılımın her yıl artmasının mutluluk verici olduğunu belirtti.

Akyazı'da Hayvan Sevgisi Yarışmasının Ödül Töreni Gerçekleştirildi

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde "hayvan sevgisi" temalı resim ve şiir yarışmasını kazanan ilk ve ortaokul öğrencileri ödüllerine kavuştu.

Akyazı Belediyesince 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla geleneksel olarak düzenlenen yarışmanın ödül töreni, Cumhuriyet'in 100. yılı etkinlikleri kapsamında Akyazı Sosyal Gelişim Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Törende konuşan Belediye Başkanı Bilal Soykan, yarışmaya bu yıl 1474 öğrencinin katıldığını belirterek, "İlçemizde yaşayan çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılıyoruz, aşılamaya da devam edeceğiz." dedi.

Yarışmaya katılımın her yıl artmasının kendilerini mutlu ettiğini dile getiren Soykan, "Sokak hayvanları için önemli hizmetlere imza attık. Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi'miz birçok belediye tarafından örnek alınıyor. Sokak hayvanlarımızı burada en iyi şekilde tedavi ve rehabilite ediyoruz, her türlü ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Sevimli dostlarımıza olan görevimizin bir gün değil, her gün olduğuna inanıyoruz." şeklinde konuştu.

Doğa Canlılarını Koruma ve Yaşatma Derneği Sakarya İl Başkanı Betül Sakalısarı da çocukların ne kadar hayvan sevgisiyle yetiştirilirse o kadar sağlıklı nesiller yetiştirileceğini belirterek, Başkan Soykan'a hayvanlara yönelik duyarlı çalışmalarından ötürü teşekkür etti.

Konuşmaların ardından resim ve şiir yarışmasında dereceye giren ilk ve ortaokul öğrencileri, bisiklet, tablet ve akıllı saatle ödüllendirildi.

Tören, hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

AdminAdmin