YEREL
Giriş Tarihi : 26-12-2023 15:07

Akyazı'da kediler başları ezilerek öldürüldü

Akyazı ilçesinde, İnönü Mahallesi'nde başları ezilmiş halde çok sayıda kedi cesedi bulundu.

Akyazı'da kediler başları ezilerek öldürüldü

Akyazı ilçesinde, İnönü Mahallesi'nde 7015 nolu sokakta çok sayıda ölü kedi bulundu. Ölü kedileri gören vatandaşlar, hayvansever derneklerine ihbarda bulundu.

Olay yerine gelen Doğa Canlılarını Koruma ve Yaşatma Derneği Sakarya il başkanı Betül Sakalısarı, kedilerin zehirlenerek ölmüş olabileceği şüphesiyle Haydi Polis ekiplerine ve İlçe Tarım müdürlüğüne haber verdi.

İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri, incelemelerinde kedilerin zehirlenmediğini, başları sert bir cisimle ezilerek öldürüldüğünü belirledi.

Konu hakkında açıklama yapan Doğa Canlılarını Koruma ve Yaşatma Derneği Sakarya il başkanı Betül Sakalısarı, şu ifadeleri kullandı:

Akyazı İnönü Mahallesi 7015 sokakta toplu kedi cesetlerini gören vatandaşlar bana ulaştı. Zehirlenme şüphesi üzerine olayı Haydi polisine ihbar ettim. Haydi, polisi ve İlçe Tarım veteriner hekimlerinin incelemesi sonucunda kedilerin zehirlenerek değil kafaları ezilerek katledildikleri ortaya çıktı. Olay savcılık aşamasında. Bizde dernek olarak bu olayın peşindeyiz.

Öncelikle o civarda oturan mahalle sakinlerine sesleniyorum. Savunmasız kedilere şiddet gösteren biri yarın öbürgüne çocuklarınıza ve size de aynı şiddeti uygulayacaktır. Savunmasız, masum bir canlının canına kastetmek insanlık dışıdır. Hayvan sevmeyebilir insanlar. Sevmek durumunda da değildir ama zarar vermemek zorundadırlar. Bir cana kasteden insanlar devamını getirir. Hayvanlardan bir sonraki durakları çocuklardır. Maalesef bunu yapan sosyopattır. Olayla ilgili bilgisi olanların 112 acilden Akyası Emniyetine ihbar bırakmasını rica ediyorum. Bana da bilgi verebilirsiniz, emniyet ve savcılık ile paylaşacağım."

AdminAdmin