GÜNCEL
Giriş Tarihi : 06-03-2024 14:23

Akyazı'da Sokaklarda Su baskını!

Sakarya yağışlı hava kütlesine girmesiyle birlikte Akyazı’nın bazı sokaklarında su baskınları yaşandı. Su baskını yaşanan yerlerden birisi de İnönü İlkokulu önü olunca öğrenciler ile vatandaşlar “Nedir bu çektiğimiz çile” diye isyan etti.

Akyazı'da Sokaklarda Su baskını!

Yaptığı eserlerle sürekli haber yaptırıp gündemde kalmaya çalışan Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan’ın ilçesinde 2 damla yağmurla birlikte ortaya çıkan görüntü “gerçekler acıdır” dedirtti.  İlçeye yağan 2 damla yağmurla birlikte Akyazı’nın İnönü Mahallesi’nde bulunan İnönü İlkokulu önününde su taşkını yaşandı. Öğrenciler, veliler ve vatandaş su taşkını yaşanan sokaklardan geçmek için taşlarla kendilerine patika yol yaptı.

Akyazı Cumhuriyet Mahallesi 1037 Sokakta yaşanan su baskınları ise halkı yine çileden çıkarttı. Her yağmurda benzer görüntü ve çileyle mağdur olduklarını belirten vatandaşlar, “Bilal bey başkan olduğundan bu yana Cumhuriyet Mahallesi 1037 Sokakta çözüm bulamadı. Artık yağmur yağdığı zaman, hatta 2 damla yağmur yağdığı zaman bile sokağımız gölet gibi oluyor” dedi.

İnönü İlkokulu önündeki su baskınlarıyla ilgili konuşan veliler ise, “Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan ‘Altyapı çalışmalarını tamamlandığımız İnönü mahallemizde asfalt çalışmaları başladı. Yağmur suyu hattı, içmesuyu hattı, fiber altyapı ve kaldırım gerçekleşti mahallemizde üstyapı çalışmalarımız da asfalt serimi ile tamamlanacak. Hayırlı olsun’ diye açıklamalar yaptı. Altyapıyı böyle mi yaptı” diye sordu.

İki damla yağmurda taşlardan patika yol yaptıklarını dile getiren vatandaşlar, “Öyle tribünlere oynamakla bu işler olmuyor. Sosyal medya hesabından “yaptık, ettik” mesajlarının yanına güneş gözlüklü emoji, nazar boncuğu koymakla da bu işler olmuyor. Olmadığını da bugün 2 damla yağmurla birlikte gördük. Başkan Soykan’ın ‘altyapısı, yağmursuyu kanalları bitti. Hayırlı olsun’ dediği yerler 2 damla yağmurla patates tarlası gibi oldu. Ama önemli değil. Nasıl olsa Cumhur İttifakı kapsamında Akyazı halkı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a oy veriyor. Bilal Soykan da bunun ekmeğini yiyor. Akyazı’nın da çilesi bitmiyor!” dedi.

EditörEditör