EĞİTİM
Giriş Tarihi : 30-10-2023 20:39

Ali Dilmen İlkokulu’ndan muhteşem 100.yıl gösterisi

Erenler Ali Dilmen İlkokulu öğrencileri tarafından hazırlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılına yakışır bir şekilde gerçekleşti.

Ali Dilmen İlkokulu’ndan muhteşem 100.yıl gösterisi

Erenler Ali Dilmen İlkokulu öğrencileri tarafından hazırlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılına yakışır bir şekilde gerçekleşti.

Tören, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşları ve şehitler adına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Okul Müdürü Derya Karakavuz yaptı.

KUTLAMAYI ÖLÜMSÜZLEŞTİRDİLER.

29 Ekim  Cumhuriyet Bayramı ve  Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Kuruluş Yıldönümü için hazırlanan özel gösterilere veliler çok büyük ilgi göstererek Cumhuriyet’in 100 yılı kutlamalarına fotoğraf ve video çekerek anı ölümsüzleştirdi.

MUHTEŞEM GÖSTERİLER  VE ŞİİRLER 29 Ekim  Cumhuriyet Bayramı ve  Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Kuruluş Yıldönümü tüm ülkede olduğu  gibi Sakarya’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Erenler Ali Dilmen İlkokulu öğrencileri de bu anlamlı gün için özel bir etkinlik düzenledi. Okul bahçesinde düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.Ali Dilmen öğrencileri, günün anlam ve önemini yansıtan şiirlerle gösterileri sergilediler. Gösterilerde görev alan öğrenciler, günler öncesinden emek verdikleri çalışmalarla izleyenlerin beğenisini aldı.

ÖĞRENCİLERDEN  HEYECAN DOLU ANLAR

Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önemini belirten özlem dolu şiirler, yazılar okunarak devam etti. Akabinde öğrenciler tarafından hazırlanan şarkılarıyla kutlama devam etti. Bazı öğrenciler, ‘Atatürk bu Cumhuriyeti bizlere kurdu, onu yaşatacak olan da bizleriz’ şeklinde duygularını dile getirirken, programa veliler de yoğun katılım göstererek çocuklarının heyecanına ortak oldular.

DUYGU DOLU ANLAR YAŞADIK

Ali Dilmen İlköğretim Okulu Müdürü Derya Karakavuz, “En onurlu mirasımız olan Cumhuriyetimizin Kuruluşu’nun 100. Yılı’nı, Türkiye Yüzyılı’nı başlatacak ve büyütecek kıymetli evlatlarımızın büyük heyecanına, gururla eşlik ettiğimiz bir coşkuyla kutluyoruz. 100. yılımızın coşkusunu öğrencilerimiz ve velilerle duygu dolu anları yaşadıklarını” ifade etti.

EditörEditör