SİYASET
Giriş Tarihi : 14-03-2024 14:21   Güncelleme : 14-03-2024 14:41

Ali Sarı Satso’da Projelerini Anlattı

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO), Sakarya'nın geleceğine yönelik önemli projeleri ve çözüm önerilerini kamuoyuyla paylaştı.

Ali Sarı Satso’da Projelerini Anlattı

Ali Sarı'nın açıklamalarına göre, şehrin kalkınması için demiryolu ve tramvay projelerinin hayata geçirilmesi planlanıyor.

22 yıldır gerçekleştirilmeyen tramvay projesinin önemine vurgu yapan Sarı, yeni projelerin arasında şehir hastanesi, Karaman Mahallesi'ne Karakamış Şehir Yolu gibi kritik altyapı çalışmalarının bulunduğunu belirtti.

Tarım ve organize sanayi alanında da reform niteliğinde adımlar atılacağını ifade eden Sarı, çiftçilere hibe, fidan desteği ve danışmanlık hizmeti sunacaklarını, ürün alım garantisi sağlayacaklarını dile getirdi. Ayrıca, Sakarya Tarım Koordinasyonu" kurulacağını duyurdu.

Su ve çevre konularında da önemli adımlar atılacağını belirten Ali Sarı, Sayıştay raporlarında yıllar göre 2020-2023 yıllarında % 47 oranında kayıp suyun olduğunu belirtti. Sakarya'nın en pahalı suyu sorununu çözmek için kayıp suların azaltılacağını ve su kullanımının faturalandırmasında %50 indirim yapılacağını söyledi. Atık suların denetimden geçirilerek Sapanca Gölü'ne akmasının önüne geçileceğini ve yeni baraj projelerinin hayata geçirileceğini ifade etti.

Bu önemli açıklamaların ardından, Büyükşehir Başkan Adaylarına kendini be projelerini anlatması için verilen fırsat adına SATSO'ya teşekkür etti.

EditörEditör