GÜNCEL
Giriş Tarihi : 03-02-2024 14:04

Alper Gezeravcı'nın Dünya'ya Dönüşü Ertelendi!

Türkiye'nin gururu, ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın uzaydan Dünya'ya dönüş yolculuğu beklenmedik bir şekilde ertelendi.

Alper Gezeravcı'nın Dünya'ya Dönüşü Ertelendi!

SpaceX tarafından yapılan açıklamaya göre, Gezeravcı'nın da aralarında bulunduğu Ax-3 ekibinin Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) ayrılışı, Florida kıyılarındaki olumsuz hava şartları nedeniyle 5 Şubat Pazartesi gününe kadar ertelendi.

Alper Gezeravcı'nın Dünya'ya dönüşü ertelendi

Hava Şartları Engel Oldu

Uzay taşımacılığı şirketi SpaceX, iniş yapılacak bölgede hakim olan olumsuz hava koşullarının, Ax-3 ekibinin güvenli bir şekilde Dünya'ya dönüşünü engelleyeceğini değerlendirdi. Ekiplerin hava durumunu yakından takip etmeye devam edeceği ve yeni bir ayrılış tarihi belirleneceği belirtildi.

Bakan Kacır'dan Paylaşım

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda erteleme kararını doğruladı. Kacır, Alper Gezeravcı'yı karşılamak için biraz daha beklemek zorunda kalacaklarını, iniş bölgesinin hava şartlarının uygun olmadığını ve ekibin 5 Şubat'ta ayrılması, 6 Şubat'ta ise Dünya'ya dönmesi planlandığını ifade etti.

Alper Gezeravcı'nın dönüşü ertelendi

Uğurlama Töreni Yapılmıştı

Ax-3 ekibi için 31 Ocak tarihinde uzay istasyonunda bir uğurlama töreni düzenlenmişti. 19 Ocak'ta başlayan Axiom-3 uzay misyonu kapsamında Gezeravcı, 14 gün boyunca ISS'te kaldı ve 13 deneyi başarıyla tamamladı.

EditörEditör