GÜNCEL
Giriş Tarihi : 06-02-2024 15:18

Alper Gezeravcı'nın Uzaydan Dönüşü Yine Ertelendi! Yeni Tarih Belirsiz...

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın uzaydan dönüşü üçüncü kez ertelendi. Uzay taşımacılığı şirketi SpaceX, inişin gerçekleşeceği Florida kıyılarındaki olumsuz hava şartlarının devam etmesi nedeniyle Ax-3 ekibinin inişinin ertelendiğini duyurdu. Mürettebatın sağlık durumu iyi.

 Alper Gezeravcı'nın Uzaydan Dönüşü Yine Ertelendi! Yeni Tarih Belirsiz...

Hava Şartları Sorun Olmaya Devam Ediyor:

Alper Gezeravcı'nın da aralarında bulunduğu Ax-3 ekibinin 2 Şubat'ta Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) ayrılması ve 4 Şubat'ta Dünya'ya dönmesi planlanıyordu. Ancak Florida kıyılarındaki olumsuz hava şartları nedeniyle iniş önce 5 Şubat Pazartesi'ye, sonra 6 Şubat Salı'ya ertelendi. Son olarak 7 Şubat Çarşamba günü gerçekleşmesi planlanan iniş de hava şartları nedeniyle tekrar ertelendi.

Alper Gezeravcı kimdir? Uzaya çıkacak ilk Türk hakkındaki her şey! - Mavi  Marmara Gazetesi

Yeni Tarih Belirsiz:

SpaceX tarafından yapılan açıklamada, Ax-3 ekibinin ne zaman ISS'ten ayrılacağı ve Dünya'ya döneceğine dair net bir bilgi verilmedi. Ekiplerin, bir sonraki uygun iniş imkanı için hava durumunu izlemeye devam edeceği belirtildi.

Alper Gezeravcı Uzayda Ne Yaptı?:

19 Ocak'ta uzaya fırlatılan ve 20 Ocak'ta ISS'e kenetlenen Dragon uzay aracıyla uzaya çıkan Alper Gezeravcı, 14 gün boyunca ISS'te kaldı. Bu süre zarfında 13 deney gerçekleştiren Gezeravcı, 10 Şubat'ta uzaydaki görevini tamamladı.

EditörEditör