EKONOMİ
Giriş Tarihi : 22-01-2024 22:10

Altın Haftalık Düşüşünü Dengede Tutuyor

Altın fiyatları, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) Mart ayında faiz indirimine gitme olasılığının düşmesiyle birlikte yatay bir seyir izliyor. Altın, Fed'in faiz indirimi beklentilerindeki azalmanın etkisiyle geçen hafta yaşadığı yüzde 1'lik düşüşün ardından haftanın başında ons başına 2.023 dolar seviyesinde işlem görüyor. Ons altın ve bankalararası Dolar/TL kuru üzerinden hesaplanan gram altın ise 1.950 TL seviyesinin üzerinde duruyor.

Altın Haftalık Düşüşünü Dengede Tutuyor

Swap piyasaları, bir hafta önce neredeyse yüzde 70 olan Fed'in Mart ayındaki faiz indirimi olasılığını şu anda yüzde 46 olarak fiyatlamaya başladı.

Tahvil getirileri ise güçlü ekonomik verilerin ardından para politikasında gevşeme ihtimalini düşürmesiyle Cuma günü yılın en yüksek seviyelerine ulaştı.

Altın, 3 günlük düşüşün ardından denge buldu - Unica Fintech

Altın fiyatlarını aşağı çeken dolar, faiz indirimi beklentilerindeki azalmayla birlikte bu ay değer kazandı. Bu durum, ABD doları üzerinden fiyatlandırılan altını birçok alıcı için daha pahalı hale getiriyor. Analistler, ABD'de bu hafta açıklanacak büyüme verilerinin Fed'in gelecek adımları konusunda piyasalara sinyaller verebileceğini ifade ediyor ve verilerin ardından piyasalarda oynaklığın artabileceğini düşünüyor.

EditörEditör