GÜNCEL
Giriş Tarihi : 16-02-2024 11:04   Güncelleme : 16-02-2024 11:18

Anagold'un İş İlanı Facia Sonrası Tepki Topladı

Erzincan İliç'te geçtiğimiz günlerde meydana gelen altın madeni faciası sonrasında kaybolan 9 işçiyi arama çalışmaları devam ederken, tepkilerin odağındaki Anagold firması, tartışmalı bir adım attı. Facia sonrası yapılan arama faaliyetleri sürerken, Anagold Madencilik A.Ş., sosyal medya platformu LinkedIn üzerinden bir iş ilanı yayınladı

Anagold'un İş İlanı Facia Sonrası Tepki Topladı

İlan, şirketin "insanları önemseyen şirket kültürü" ifadesini içermesiyle dikkatleri üzerine çekti. Anagold'un yayınladığı ilanda, altın madencilik sektöründe çalışmak üzere Maden Jeologu arandığı belirtildi. Ancak ilanın geri çekilmesinin ardından şirketin "Başvuruları artık kabul etmiyor" uyarısı yapıldı. Bu durum, facia sonrası yaşanan trajik olayın gölgesinde, işverenin sorumluluğu ve iş güvenliği konularında kamuoyunda ciddi tartışmalara neden oldu.

Erzincan'da toprak altındaki işçiler aranırken Anagold firması iş ilanı yayınladı

Anagold Madencilik A.Ş.'nin facia sonrası yaptığı açıklamalarda, işçi sağlığı ve güvenliğini her zaman en üst düzeyde tutma taahhüdü yer alsa da, iş ilanının içeriği ve yayınlanma zamanlaması, şirketin bu sözlerini sorgulanır hale getirdi. Facianın ardından yaşanan bu gelişmeler, maden sektöründe iş güvenliği ve insan hakları konularının önemini bir kez daha gündeme getirdi.

EditörEditör