SİYASET
Giriş Tarihi : 28-02-2024 11:03

Ankara Kulislerinde Hareketlilik: Ticaret Bakanı Ömer Bolat Görevden Ayrılıyor mu?

Ankara kulislerinde 31 Mart yerel seçimlerinin ardından Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde değişiklik yapılacağına dair iddialar konuşuluyor. Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın ekonomi politikalarına ters düştüğü ve sıkı para politikalarına direnç gösterdiği gerekçesiyle görevden affını istediği öne sürülüyor.

Ankara Kulislerinde Hareketlilik: Ticaret Bakanı Ömer Bolat Görevden Ayrılıyor mu?

31 Mart 2023 tarihinde yapılan yerel seçimlerin ardından Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde değişiklik yapılacağına yönelik iddialar Ankara kulislerini hareketlendirdi. İddiaların odağında ise Ticaret Bakanı Ömer Bolat yer alıyor.

Bolat'ın Görevden Affı İstediği İddiası:

Bazı kaynaklara göre Bolat, ekonomi politikalarına ters düştüğü ve sıkı para politikalarına direnç gösterdiği gerekçesiyle görevden affını istedi. Bolat'ın, ihracatçılardan etkilenerek bu kararı aldığı ve ekonomi politikalarına ilişkin ters söylem ve kararlar aldığı da öne sürülüyor.

10 Haber yazarı Erdal Sağlam, Bolat'ın ayrılmasının kesin gözüyle bakıldığını ve bu konunun kulislerde sıkça konuşulduğunu ifade ediyor. Sağlam, Bolat'ın sıkı para politikalarına karşı çıkmasının ve ekonomi politikalarına ters düşen söylem ve kararlar almasının ayrılma nedeni olabileceğini belirtiyor.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat.

"KONUYU CUMHURBAŞKANI'NA İLETİP AFFINI İSTEDİ"

Erdal Sağlam şunları yazdı: "Bunun yanında Ömer Bolat'ın bakanlığı nedeniyle kendi özel işlerini çok aksattığından yakındığını, bu nedenle ayrılmak istediğini söyleyenler de var. Hatta konuyu Cumhurbaşkanı'na iletip, affını istediği söylentileri de kulislerde dolaşıyor. Bakan Bolat'ın yanında, haklarında daha az konuşulsa da, Cumhurbaşkanı'nın başarısız gördüğü birkaç bakanın daha ismi geçiyor."

EditörEditör