TEKNOLOJİ
Giriş Tarihi : 27-05-2023 21:44   Güncelleme : 27-05-2023 21:44

Apple'dan 430 Milyar Dolarlık Yatırımın Yeni Adımı: Broadcom ile Tarihi 5G Anlaşması Duyuruldu!

Apple, hali hazırda ortak olduğu Broadcom ile yeni bir anlaşma yaptığını duyurdu.

Apple'dan 430 Milyar Dolarlık Yatırımın Yeni Adımı: Broadcom ile Tarihi 5G Anlaşması Duyuruldu!

ABD merkezli teknoloji devi Apple, bugün önemli bir ortaklık duyurdu. Şirket, halihazırda ortak olduğu Broadcom ile yeni bir anlaşma yaptığını duyurdu. Bu anlaşma kapsamında Broadcom, Apple'ın Wi-Fi ve Bluetooth çiplerine ek olarak, 5G modemlerini de üretecek. Kablosuz bağlantılar için gereken diğer bileşenler de Broadcom tarafından üretilmeye devam edilecek.

Apple, 2021 yılında yaptığı bir açıklamada ABD ekonomisine 430 milyar dolarlık katkı sağlayacağını duyurmuştu. İşte Broadcom ile yapılan yeni anlaşma, bu beş yıllık yatırım planının bir parası olarak karşımıza çıktı. Apple CEO'su Tim Cook, yapılan iş birliği ile ilgili açıklamalarında "ABD'nin geleceğine sarsılmaz bir inancımız olduğu için ABD ekonomisine yaptığımız yatırımları derinleştirmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Aslında Apple'ın daha farklı planları vardı

Apple

Bloomberg'den Mark Gurman, 2023'ün başında Apple ile ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. Yapılan bu açıklamaya göre şirket, kendi Wi-Fi, Bluetooth ve 5G çiplerini üretmek için kolları sıvadı. Ancak bugün yapılan açıklama, Apple'ın planlarında değişiklik olabileceği anlamına geliyor. Neticede Apple'ın 2025 yılı itibarıyla kendi çiplerine geçiş yapacağı söyleniyordu. Hal böyleyken Broadcom ile yeni bir multimilyarlık anlaşma yapılmış olması kafa karıştırıcı.

Broadcom ile yapılan yeni anlaşmanın son kullanıcı deneyimini nasıl etkileyeceği belli değil. Ancak çip üreticinin yenilikçi teknolojiler konusunda kendini ispatladığı bir gerçek. Burada belki de şöyle bir durumla karşılaşırız. Broadcom, dünyanın ilk Wi-Fi 6E modemini üreten markaydı. İşte buna benzer yenilikler, yapılan iş birliği kapsamında önce Apple müşterilerine sunulabilir. Tabi neler yaşanacağını görmek için beklemek gerek.

AdminAdmin