GÜNCEL
Giriş Tarihi : 14-02-2024 15:15

Ara Tatil Süresi Kısalıyor, Okul Süresi Artıyor!

MEB, ara tatil sürelerini kısaltıp okul süresini uzatıyor. Öğrenciler yılda 200 gün okula gidecek.

Ara Tatil Süresi Kısalıyor, Okul Süresi Artıyor!

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) alınan bilgilere göre, milyonlarca veli ve öğrencinin merakla beklediği ara tatillerin devam edip etmeyeceği konusunda detaylar netleşti. Kasım ve nisan aylarındaki ara tatillerin uygulanmaya devam edeceği belirtilirken, MEB ara tatillerle ilgili herhangi bir değişiklik yapmayacak. Bu kararın önümüzdeki yıllarda da devam edeceği vurgulandı.

Öte yandan, MEB'in eğitim-öğretim yapılan iş günlerini uzatmak için bir çalışma hazırlığında olduğu ortaya çıktı. Buna göre, ara tatiller devam edecek ancak öğrencilerin daha uzun süre okula gitmesi planlanıyor. Şu an 180 olan eğitim-öğretim iş gününün 200 güne çıkarılması hedefleniyor.

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı'nın 9 Eylül 2024'te başlayacağı belirtilirken, toplam eğitim iş gününün yaz tatilinden kısaltılarak uzatılması planlandığı ifade edildi. Ancak Türkiye'de eğitim-öğretim iş günü birinci dönem 90, ikinci dönem de 90 olmak üzere toplam 180 gün olarak uygulanıyor. Bununla birlikte, tatil öncesi ve sonrası birer haftanın dersler açısından verimsiz geçmesi nedeniyle aslında 180 olan eğitim iş günü en az 160 güne düşüyor.

Gelişmiş ülkelerde ise bu sürenin 200 günün üzerinde olduğu biliniyor. MEB'in bu adımla eğitim kalitesini artırmayı hedeflediği ifade ediliyor.

MEB’den ara tatil kararı! Tatil süresi kısalıyor, okul süresi artıyor

YAZ TATİLİ KISALABİLİR

Eğitim ve öğretim iş gününün 200 güne çıkarılması için yaz tatili süresinden kısılabileceği öğrenildi. Türkiye'de yaz tatili süresi ara tatil uygulamasından önce 13 haftaydı. 2019-2020 eğitim-öğretim yılından itibaren bu süre 11 haftaya indi. Ancak diğer ülkelerle kıyaslandığında bu süre hâlâ oldukça uzun.

eni Zelanda 5-6 hafta, Güney Kore, Japonya, Hollanda, Singapur, Hong Kong 6 hafta, Almanya 6-6.5 hafta, Tayvan, Şanghay 9 hafta, Finlandiya ve Amerika 10-11 hafta, Estonya ise 11.5 haftalık yaz tatili süresine sahip. İsveç'te öğrenciler 10 hafta, İngiltere'de ise 6 hafta yaz tatili yapıyor.

EditörEditör