YEREL
Giriş Tarihi : 07-09-2023 10:04

Arabasını satan bu rakama üzülecek: İkinci elde fiyatlar şaşkınlık yarattı

İkinci el araç piyasasında gerek enflasyonun hızla artması gerekse de vatandaşın alım gücünün düşmesi sonrası fiyatlar gerilemeye başladı. İşte araç alacakları sevindirecek ancak araç satacakları üzecek fiyatların son hali.

Arabasını satan bu rakama üzülecek: İkinci elde fiyatlar şaşkınlık yarattı

Milyonlarca vatandaşın her gün araç alıp sattığı ikinci el pazarında hareketli günler yaşanmaya devam ediyor. Çıkan son haberlere göre ikinci el piyasasında beklenen indirim resmen başladı.

Hatırlanacağı üzere hükümet araç fiyatlarının gerilemesi için radikal önlemler alırken, pek çok araç sahibi ikinci el arabasını satmaktan vazgeçmişti. Daha önce vatandaşlar bilindiği üzere enflasyondan korunmak ve paralarını değerlendirmek için ikinci el pazarında kullanmak için değil yatırım aracıyla araç alıp satıyordu.

Uzmanlar tarafından yapılan açıklama, yatırım için araç alma döneminin sona ermesi ile ikinci el fiyatlarında beklenen indirim rüzgarı resmen başladı.

Ticaret bakanlığı'nın aldığı tedbirler, fabrikalarda üretimin artması, yüksek enflasyon nedeniyle alım gücünün düşmesi gibi faktörlerin etkisiyle otomobil artık yatırım aracı olmaktan çıkıyor.

AdminAdmin