EĞİTİM
Giriş Tarihi : 16-09-2023 13:43

Arifiyeli Önder Karan KKTC’de yapılan şampiyonaya onur konuğu olarak katıldı

2024 yerel seçimlerinde Arifiye Belediye Başkanlığı için adı geçen Eski Milli Sporcu, Başbakanlık eski Müşavirlerinden Önder Karan KKTC’de düzenlenen GTF Avrupa ve Kıtalararası Taekwondo Şampiyonasına onur konuğu olarak katıldı.

Arifiyeli Önder Karan KKTC’de yapılan şampiyonaya onur konuğu olarak katıldı

12-17 Eylül 2023 tarihlerinde Girne’de yapılan 13 ülkeden 140 sporcunun katıldığı şampiyonaya sponsor olarak ta katkı veren Arifiyeli Önder Karan GTF Dünya Federasyonu üst yönetimiyle birlikte KKTC’de bir dizi ziyaretlerde yer aldı.

 

Uzun yıllar Türkiye Wushu Federasyonunda Asbaşkan olarak da görev yapan Önder Karan’a KKTC’de spora verdiği destekler nedeniyle Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Başbakan Ünal Üstel tarafından teşekkür hediyesi takdim edildi.

 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetiyle uzun yıllara dayanan güçlü bağları olan Önder Karan şampiyona öncesinde GTF Dünya Federasyonu heyetiyle birlikte KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar başta olmak üzere Meclis Başkanı Zorlu Töre, eski Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Çalışma Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Maliye Bakanı Özdemir Berova, Dış İşleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’na yapılan resmi ziyaretlere katıldı.

 

Global Taekwondo Federasyonu (GTF) tarafından KKTC Taekwondo Karate Judo Aikido Federasyonu ev sahipliğinde düzenlenen ve Türkiye, KKTC, Özbekistan, Kazakistan, Azerbaycan, Güney Afrika, Bulgaristan, Rusya, Amerika, Nepal, Norveç ve İrlanda’dan sporcuların katıldığı şampiyonanın ilk gününde Siyah Kuşaklar müsabakalarında KKTC sporcuları takım halinde birinci oldular.

AdminAdmin