YEREL
Giriş Tarihi : 24-05-2023 11:58

Arjantin'deyim diyen ünlü etçi meğer FETÖ'den hapisteymiş!

Açtığı "Steakhouse" dükkanı sonrası ünlenen ve kendisini şef olarak tanıtan Enes Baytar'ın FETÖ soruşturması kapsamında kesinleşen cezasını yatmak üzere cezaevinde olduğu ortaya çıktı. 5 aydır hapiste olan Baytar'ın et eğitimi almak için Arjantin'e gideceğini duyurduğu öğrenildi.

Arjantin'deyim diyen ünlü etçi meğer FETÖ'den hapisteymiş!

Sakarya'nın Ferizli İlçesinde besicilik yapan ailesiyle birlikte Ferizli ve Serdivan ilçelerinde "steakhouse" olarak bilinen et restoranı açan Enes Baytar, kendisini şef olarak tanıtırken sponsorlu haberler ve sponsorlu ödül törenleri ile markasını tanıtıyordu.
Yaklaşık 5 aydır ortalarda olmayan Enes Baytar'ın çevresine büyükbaş hayvanları ve et restoranlarıyla ünlü Arjantin'de et eğitimi almaya gittiğini söylediği öğrenildi.
Ancak gerçeğin öyle olmadığı ortaya çıktı.

MEDYABAR'ın edindiği bilgiye göre, ünlü etçi Enes Baytar Kayseri ilinde yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) soruşturmaları kapsamında Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesinde "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan yargılandı.
Yargılama sürecinde etkin pişmanlık kapsamında itirafçı olan Enes Baytar beraatini istedi.
Mahkeme, Enes Baytar'a 2 yıl 1 ay hapis cezası verdi.
İstinaf mahkemesi ve Yargıtay, Enes Baytar'a verilen hapis cezasını onarken, ünlü etçi aralık ayında cezanın infazı için Maltepe Cezaevine alındı.
Cezasının 4'te 3'ünü yatacak olan Baytar yaklaşık 1 yıl daha cezaevinde kalacak.
Sponsor çalışmalarıyla ünlenen Enes Baytar'ın, yakın çevresine dahi et eğitimi almak için Arjantin'de olduğu bilgisini yayması da dikkat çekti.

AdminAdmin