GÜNCEL
Giriş Tarihi : 23-01-2024 19:48

ASELSAN ve HAVELSAN'dan iş paylaşımı mutabakatı:

ASELSAN ve HAVELSAN, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı koordinasyonunda iş paylaşım mutabakatı imzaladı. İmzalanan mutabakat çerçevesinde, iki şirket belirli alanlarda ortaklaşarak çalışacak ve yatırım tekrarlarını önleyecek.

ASELSAN ve HAVELSAN'dan iş paylaşımı mutabakatı:

ASELSAN ve HAVELSAN, savunma sanayiinde önemli bir yere sahip iki şirkettir. ASELSAN, donanım ağırlıklı bir şirket iken, HAVELSAN yazılım alanında lider şirketlerden biridir. İki şirketin iş birliği, savunma sanayiinde yeni ürünlerin geliştirilmesine ve mevcut ürünlerin geliştirilerek daha verimli hale getirilmesine katkı sağlayacaktır.

İş birliği kapsamında, iki şirket aşağıdaki alanlarda ortaklaşacak:

  • Kara, deniz ve hava platformları
  • Komuta kontrol sistemleri
  • Simülasyon ve simülatör sistemleri
  • Otonom sistemler

İş birliği, iki şirketin aşağıdaki faydaları sağlayacağı öngörülüyor:

  • Yatırım tekrarlarının önlenmesi
  • Ortak çalışma kültürünün oluşturulması
  • Ürün geliştirme sürecinin hızlandırılması
  • Ürün kalitesinin artırılması
  • İhracat potansiyelinin artırılması

ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, iş birliği ile ilgili yaptığı açıklamada, "Yeni dönemde özellikle gelişimi kendi içimizdeki rekabetin ötesine taşımamız gerektiğini ve ekosistemdeki yetenek, potansiyel, performans, kapasite bunun gibi unsurların şirketler tarafından birbirlerini tamamlayacak şekilde yol haritalarını belirleme zorunluluğunun oluştuğunu ifade etmiştim. Bize düşen de Savunma Sanayii Başkanlığı olarak bu anlayışla koordinasyonu; firmalarımızın, firmalarımızın alt yapı ve insan kıymeti ve tüm yetkinliklerini koordine ederek burada birbirlerini ve şirketlerin eksik olabilecekleri yönlerini tamamlamaya yönelik oluşturdukları iş birliklerini desteklemek, gayretimizin devam edeceği yönündeydi. Bugün mutabakat zaptını imzalayarak şirketlerimiz arasında yeni bir sinerjinin teşkil edeceğine yürekten inanıyorum" dedi.

HAVELSAN Genel Müdürü Mehmet Akif Nacar ise, "Mutabakatın SSB öncülüğünde olması bizim için çok kıymetli. Bu alanda yapacağımız faaliyetler, projeler ve teklifleri iki firma olarak birlikte gerçekleştireceğimiz bir mutabakatın SSB öncülüğünde olması bizim için çok kıymetli" ifadelerini kullandı.

İmzalanan iş birliği, Türkiye'nin savunma sanayiinde daha da güçlenmesine katkı sağlayacaktır.

EditörEditör