GÜNCEL
Giriş Tarihi : 22-12-2023 11:11

Asgari ücrette beklenti arttı! 3 seçenek ağırlık kazandı: "Yüzde 50'den az olmaz"

Asgari ücret zammı için işçi, işveren ve hükümetin aynı masada olduğu maratonda son viraja girildi. Gözler artık rakamların masaya geleceği üçüncü toplantıya çevrildi. Memur maaşına yapılacak zam oranının neredeyse netleşmesinin ardından ise beklentiler de yükseldi. "Asgari ücret zammı yüzde 50'den az olmaz" çıkışı dikkat çekerken, asgari ücret zammında 3 seçenek öne çıktı. İşte 2024 asgari ücret zammında son detaylar...

Asgari ücrette beklenti arttı! 3 seçenek ağırlık kazandı:

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği 2024 asgari ücret zammı için geri sayım sürerken 'Asgari ücret ne kadar olacak? 2024 asgari ücret zam oranı ne olacak?' sorularına yanıt aranıyor. Aralık ayının sonuna yaklaşılırken, gözler de Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda. Üçüncü toplantının ne zaman yapılacağıyla ilgili bir açıklama yapılmazken, söz konusu zam kararının 31 Aralık 2023 tarihine kadar Resmi Gazete'de yayımlanması gerekiyor.

Hükümet kanadından her fırsatta 'Çalışanlarımızı enflasyona ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz' mesajı gelirken; beklentiler de yükseldi.

MEMUR MAAŞLARINA YÜZDE 50 ZAM
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından yapılan "Enflasyon farkıyla birlikte 2024 ocak ayında memur maaşlarının yüzde 50 civarında artacağı tahmin edilmektedir" açıklaması sonrası, asgari ücret zammı içinde benzer bir oranın masada olacağı konuşuluyor.

BAKAN IŞIKHAN'DAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI
Asgari ücret zammının da yıl sonuna kadar netleşeceğini belirten Bakan Işıkhan, "Komisyondan çıkacak kararın herkesin mutabık kaldığı bir ücret seviyesi olmasını ümit ediyoruz." ifadesini kullandı.

İşçi, işveren ve hükümetin aynı masada olduğu asgari ücret maratonunda son viraja girilirken, rakamların artık masaya gelmesi ve ay sonuna kadar 2024 asgari ücret zammının netleşmesi bekleniyor.

3 SEÇENEK AĞIRLIK KAZANDI
Tüm gözler Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yapacağı üçüncü toplantıya çevrilirken; masada 3 seçeneğin ağırlık kazanacağı belirtiliyor. Yüzde 40, 45 ve 50'lik zam oranı...

ASGARİ ÜCRET İÇİN OLASI ZAM SENARYOLARI
Yüzde 40 zam olması durumunda asgari ücret 15 bin 962 TL'ye yükselecek.

Yüzde 45 zam olması durumunda asgari ücret 16 bin 532 TL'ye yükselecek.

Yüzde 50 zam olması durumunda asgari ücret 17 bin 103 TL'ye yükselecek.

Yüzde 55 zam olması durumunda asgari ücret 17 bin 673 TL'ye yükselecek.

"YÜZDE 50'DEN AZ OLMAZ"
A Haber canlı yayınına katılan gazeteci Abdulkadir Selvi'nin asgari ücret zammıyla ilgili tahmini de dikkat çekti. Selvi, yaptığı açıklamada asgari ücret zammının yüzde 50'den az olmayacağını tahmin ettiğini sözlerine ekledi.

AdminAdmin