GÜNCEL
Giriş Tarihi : 15-02-2024 15:43

ASRİAD Sakarya Etiyopya'da Fırsatlar Arıyor

Asrın İşinsanları Derneği (ASRİAD) Sakarya üyeleri, Etiyopya'da işbirliği ve ticaret imkanlarını geliştirmek için bir dizi temaslarda bulundu. ASRİAD Sakarya Şube Başkanı Rıdvan Ulusal ve beraberindeki heyet, TİKA Addis Ababa Program Koordinatörü Cengiz Polat ve Türkiye'nin Addis Ababa Büyükelçisi Berk Baran'ı ziyaret ederek Etiyopya'daki çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

ASRİAD Sakarya Etiyopya'da Fırsatlar Arıyor

TİKA Ziyaretinde:

ASRİAD heyeti, TİKA Addis Ababa Program Koordinatörü Cengiz Polat ile Etiyopya'da yürütülen kalkınma projeleri ve insani yardımlar hakkında görüşmelerde bulundu. TİKA'nın bölgedeki önemli rolüne vurgu yapan Ulusal, "ASRİAD olarak biz de Etiyopya'daki kalkınma ve insani yardım faaliyetlerine katkıda bulunmak istiyoruz." dedi.

Büyükelçilik Ziyaretinde:

Heyet daha sonra Türkiye'nin Addis Ababa Büyükelçisi Berk Baran'ı ziyaret etti. Büyükelçi Baran, ASRİAD heyetine Etiyopya'daki yatırım imkanları ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi için yapılabilecek çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Ulusal da ASRİAD'ın Etiyopya'daki iş insanları ile işbirliğine hazır olduğunu ve buradaki ticaret hacmini artırmak için çalışmalara devam edeceğini dile getirdi.

Turizm Bakanlığı Ziyaretinde:

ASRİAD heyeti, Etiyopya Turizm Bakanlığı'nda da bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette, Etiyopya'ya turist akışını artırmak ve turizm ihracatını geliştirmek için neler yapılabileceği görüşüldü. ASRİAD Sakarya üyelerinin turizm sektöründeki deneyimlerini Etiyopya ile paylaşmaya hazır oldukları belirtildi.

EditörEditör