GÜNCEL
Giriş Tarihi : 25-11-2023 15:27

Atabek: “Kadına şiddetle mücadele çıtasını sürekli yükseltmek mecburiyetindeyiz”

TBMM KEFEK Başkanı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü sebebiyle bir mesaj yayımladı.

Atabek: “Kadına şiddetle mücadele çıtasını sürekli yükseltmek mecburiyetindeyiz”

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kadın Erken Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü sebebiyle bir mesaj yayımladı. Atabek mesajında, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele Günü vesilesiyle, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu olarak; kadına yönelik şiddetle mücadelede önleyici ve koruyucu tedbirleri göz önünde bulundurarak kapsamlı ve kararlı bir mücadele yürüttüğümüzü bir kez daha vurgulamak isteriz” dedi.

KADINA KARŞI ŞİDDETİN DİLİ, DİNİ VE IRKI YOKTUR!

Türkiye’de kadına yönelik şiddetle etkin mücadelenin sürdüğünü belirten Atabek, “Kadına yönelik şiddet, coğrafi sınırları aşan, evrensel bir sorundur. Kadına karşı şiddetin dili, dini ve ırkı yoktur. Kadına yönelik her türlü fiziki, ruhsal, ekonomik şiddet ve ayrımcılık bir insanlık suçudur. Bu nedenle, kadına yönelik şiddetin kökünün kurutulması, bütün ülkelerin bu yönde ortak tavır alması ve üstüne düşeni yapması ile mümkündür. Bu alanda verilen her mücadele, alınan her mesafe insanlığın huzuru adına bir başarıdır. Ülkemizde, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde tüm kurum ve kuruluşlarımızca, şiddete karşı sıfır tolerans ilkesiyle kadına karşı şiddetle mücadele edilmektedir. Bu alanda hukuki alt yapı oluşturulmuş, mağdurların güçlendirilmesine yönelik çalışmalar hızla hayata geçirilmiştir. Şiddet faillerinin de en ağır şekilde cezalandırılması için Ceza Kanunlarında gerekli düzenlemeler yapılmıştır. Kadına karşı şiddetle mücadelenin sistemli ve planlı bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla düzenli olarak “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Ulusal Eylem Planları” hazırlanmakta ve bu doğrultuda mücadele sürmektedir” ifadelerini kullandı.

TEKNOLOJİNİN İMKANLARINDAN YARALANILMAKTA

Kadına yönelik şiddetle mücadele alanında yapılan çalışmalardan bahseden Atabek, “Kadına karşı şiddetle mücadelede değişen şartların, farklılaşan ihtiyaçların dikkate alınması mücadelenin devamlılığı açısından elzemdir. Bu kapsamda kadına yönelik şiddetle mücadelede gelişen teknolojinin imkânlarından da yararlanılmaktadır. İçişleri Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın beraber yürüttüğü 11 dil desteği içerikli KADES uygulamasıyla şiddet ihbarlarına daha hızlı ve daha etkili geri dönüşler sağlanmaktadır. Elektronik Kelepçe Pilot uygulamasının ülke geneline yaygınlaştırılması için gerekli yasal ve teknik altyapı çalışmaları tamamlanmıştır. İçişleri Bakanlığı Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER) bünyesinde “Elektronik İzleme Birimi” kurulmuş, elektronik kelepçe uygulaması 81 ilde aktif hale getirilmiştir. Şiddet mağdurlarına hizmet ağı içerisinde yer alan, ŞÖNİM’lerin, ilçelerdeki sosyal hizmet merkezlerinin, kadın konuk evlerinin, karakol ve adliyelerde bulunan uzman birimlerin nitelikleri ve nicelikleri her geçen yıl hızla arttırılmaktadır” diye konuştu.

TEK BİR KADININ BİLE ŞİDDETE UĞRAMASINA RIZA GÖSTEREMEYİZ

“Kadına karşı şiddet en acımasız en amansız yüzünü savaşlarda göstermektedir. Günümüzde Filistin başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında yaşanan savaşlar ve iç çatışmaların en büyük mağdurları maalesef kadınlar ve çocuklardır. Filistin’deki mezalimde 14.128'den fazla insan ölmüş olup bunların yüzde 74’ünü çocuk ve kadınlar oluşturmaktadır. İsrail’in aralıksız devam eden ve hastanelerin de hedef alındığı saldırıları nedeniyle bölgedeki hamile kadınlar, erken doğum ya da düşük yapmaktadır. Filistin’de zulüm gören kadın ve çocuklarımız için acil önlem alınması gerekmektedir. Bu insanlık adına hepimizin borcudur. Filistin krizi ortaya çıktığından beri Türkiye, gözleri kör, kulakları sağır Dünyanın

aksine ilkeli, insani ve kucaklayıcı bir duruş sergilemiştir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın ifadeleri ile; kadın, insanın yarısıdır. Kadını dışlayan, kadına haksızlık yapan, kadına şiddet uygulayarak onurunu zedeleyen bir toplum insan varlığının yarısından vazgeçmiş demektir. Tek bir kadının bile şiddete uğramasına, hele hele cinayete kurban gitmesine asla rıza gösteremeyeceğimiz için bu mücadelenin çıtasını sürekli yükseltmek mecburiyetindeyiz” şeklinde konuştu.

AdminAdmin