EKONOMİ
Giriş Tarihi : 21-02-2024 15:51

"ATM Parayı Yuttu, 5 Aydır Geri Alamadım!"

73 yaşındaki emekli makine mühendisi H.A., 5 ay önce Şile'deki bir ATM'den çekmeye çalıştığı 1000 lirayı bir daha göremedi. Bankalara ve yetkililere yaptığı tüm başvurulara rağmen parasını geri alamayan H.A., "Emekli maaşımın 1000 lirasını alamadım. Bu kağıt parçası değil, 40 yıl çalışarak elde ettiğim kutsal emeğimin karşılığıdır!" diyerek isyan etti.

Emekli maaşlarının geçim sıkıntısına yetmediği bir dönemde, emekli mühendis H.A.'nın yaşadığı mağduriyet yürekleri burkuyor. H.A., 5 ay önce Garanti BBVA kartıyla Şile Sahilköy'deki Vakıfbank ortak ATM'sinden 1000 lira çekmeye çalıştı. Ancak ATM parayı yuttu ve H.A.'nın çilesi başladı.

Çalmadığı kapı, çevirmediği telefon kalmadı.

H.A., bankalara ve yetkililere onlarca kez başvurdu, dilekçe yazdı, telefon açtı. Fakat 5 ay geçmesine rağmen parasını geri alamadı. Emekli maaşının 1000 lirasını kaybeden H.A., "Bu para bizim için kağıt parçası değil. 40 yıl çalışarak elde ettiğim kutsal emeğimin karşılığıdır" diyerek yaşadığı haksızlığa isyan etti.

H.A.'nın yaşadığı mağduriyet tek değil.

Son dönemde ATM'lerin parayı yutması ve geri ödemenin uzun sürmesiyle ilgili birçok şikayet geliyor. Emekliler bu tür mağduriyetlere karşı daha da savunmasız durumda.

Yetkililer bu soruna çözüm üretecek mi?

H.A., Haberler.com aracılığıyla yetkililere seslenerek sorununa çözüm bulmalarını talep etti. Emeklilerin bu tür mağduriyetlerinin bir an önce sona ermesi gerekiyor.

EditörEditör