Edinilen bilgilere göre, avlanmak üzere bölgeye giden Yaşar Çiğdem, hazırlıklarını tamamladıktan sonra otomatik tüfeğiyle ateş etmek istedi. Nişan alarak tetiğe basan Çiğdem’in tüfeği, henüz belirlenemeyen bir nedenle el kundağı kısmından patladı. Patlamayla birlikte tüfek adeta paramparça olurken, Çiğdem elinden yaralandı.
Olayın ardından ilk müdahale, yanında bulunan arkadaşları tarafından olay yerinde yapıldı. Elinden yaralanan avcı, daha sonra sağlık ekiplerine haber verilerek hastaneye sevk edildi.
Yaşadığı talihsiz olayın ardından açıklamalarda bulunan Yaşar Çiğdem, avcılık hobisinden soğuduğunu belirterek tüfek üreticilerine çağrıda bulundu. Çiğdem, “Av esnasında tüfeğim el kundağının olduğu yerden parçalandı. Verilmiş sadakam varmış, ufak bir yaralanmayla kurtuldum. Bu durum daha kötü sonuçlara yol açabilirdi; yüzüm yaralanabilir ya da elim daha büyük hasar alabilirdi. Avcılık iyi bir hobi ama neticede canınıza da mal olabilir. Şu an hem avcılıktan hem de tüfekten soğudum. Tüfek firmalarından tek isteğim, ürettikleri ürünlerde daha kaliteli malzeme kullanmaları ve insan hayatını hiçe saymamalarıdır” dedi.
Olayla ilgili inceleme başlatıldığı öğrenildi.




























