Adalet Bakanı Akın Gürlek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, adalet hizmetlerinde dijitalleşmeyi güçlendirmeye devam ettiklerini belirterek, e-Avukat uygulamasının savunma hakkını daha etkin hale getireceğini vurguladı.
Yeni sistem sayesinde hükümlü ve tutuklular, cezaevinden çıkmadan avukatlarıyla görüntülü olarak iletişim kurabilecek. Uygulama, yüz yüze görüşme ihtiyacını azaltmayı ve yargı süreçlerini hızlandırmayı amaçlıyor.
Haftada iki kez, 30 dakika görüşme
Uygulama kapsamında görüşmeler haftada en fazla iki kez yapılabilecek ve toplam süre 30 dakika ile sınırlı olacak. Görüşmeler yalnızca hafta içi 09.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.
Görüşmeler ceza infaz kurumu görevlileri tarafından izlenebilecek ancak içerik dinlenemeyecek. Ayrıca görüşme, yalnızca hükümlü veya tutuklu tarafından başlatılabilecek.
Kimler yararlanamayacak?
E-Avukat uygulamasından bazı hükümlü ve tutuklular faydalanamayacak. Terör suçları, örgütlü suçlar kapsamında bulunanlar, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alanlar ve 5275 sayılı kanunun 9/3. maddesi kapsamına giren kişiler uygulama dışında tutulacak.




























