YEREL
Giriş Tarihi : 25-12-2023 13:05

Aylardır giderilmeyen soruna Kocaali Sivil Toplum Platformundan tepki

İlçenin merkezi olan ve tam Kocaali belediyesinin tam karşısında bulunan alanda kanalizasyonun aylardır dışa akması nedeniyle Kocaali Sivil Toplum Platformu yaptığı açıklamayla tepki gösterdi.

Aylardır giderilmeyen soruna Kocaali Sivil Toplum Platformundan tepki

Kocaali Sivil Toplum Platformu, Zafer Meydanı Nergis Sokakta işyerlerinin ve konutların bulunduğu bölgenin tam ortasında, halkın yoğun olarak kullandığı merkezi noktada kanalizasyonun aylardır sokağa akmasına ve çözüm üretilmesini eleştirildi. 

Kocaali Sivil Toplum Platformu adına konuyla ilgil açıklama yapan Şerif Sarı şu ifadeleri kullandı; 

İlçenin merkezi noktasında bulunan ve ilçe halkının yoğun olarak kullandığı bölgede aylardır kanalizasyon giderlerinin sokağa akması günümüzde mazereti olamaz. 

Sakarya Büyükşehir Belediyesine bağlı çalışan SASKİ’nin böylesi basit bir soruna bugüne kadar çözüm bulamamış olmasını kabul etmek mümkün değil. 

Günümüzde salgın hastalıkların varlığı bir hakikat. Halk sağlığını olumsuz etkileyen bu konunun aylardır giderilmemesini bir anlam veremedik. 

İlçe merkezinde kanalizasyonun Rögar  kapaklarından taşarak meydana akmasını ve bu sorunun SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN önemli kuruluşlarının başında gelen SASKİ’nin Kocaali ilçemizdeki bu surunu gidermedi.  Bugün toplum sağlığını ilgilendiren sorunun gidermesi için bütçesi yetersizse, “Kocaali Sivil Toplum Platformu” olarak SASKİ’ye halk sağlığı adına kaynak aktarmaya hazırız. 

Halkın sağlığından daha önemli ne olabilir anlamış değiliz. 

SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ yetkililerine sesleniyoruz; günümüzde kent merkezinde, halkın yoğun olarak kullandığı alanda ve evlerimiz ve iş yerlerimizin önü önünde kanalizasyon giderlerinin meydana akmasını kendi yönetim anlayışlarıyla örtüştüklerinimi düşünüyorlar.  

Hangi çağda yaşıyoruz. 

Milletin kaynaklarıyla millete hizmet etme gayretini göstermeyenlerin günümüzde yöneticilik anlayışını duyarlı kamuoyunu taktirine bırakıyoruz. diyerek Kocaali merkez mahalle, Zafer Meydanı Nergis sokaktaki kanalizasyon sorunun giderilmesini istedi. 

 

AdminAdmin